Harcsa Veronika udvargazda lett

Forrás: Life.hu -
udvar fesztivál Kapolcs Harcsa Veronika jóga Művészetek Völgye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesnő immáron másodszorra kapott megtisztelő feladatot a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon, ahol egy csodálatos udvarban várja a zeneimádó közönséget.

Harcsa Veronikát a Momentán Társulat udvarában faggattuk, ahol csillogó szemekkel és Márta Istvánnal megnyitotta a jubileumi, 25. fesztivált.

Forrás: Life.hu

Mit jelent neked Kapolcs?

Második éve vagyok Kapolcson udvargazdaként, ami hatalmas élmény számomra. Régebben is jártam le fellépőként és látogatóként a Művészetek Völgyébe és mindig nagyon szimpatikus volt. Örültem, amikor tavaly felkértek, hogy a jazz udvart vegyem a nevemre. Nem is tudnék elképzelni jobb nyári programot, mert otthon érzem magam a völgyben. Kapolcs egy olyan fészek számomra, amibe tavaly ismeretlenül berepültem, mégis úgy fogadtak, mintha itt született fióka lennék.

Milyen programokkal várjátok az idelátogatókat?
Színes menetrendet állítottunk össze és fantasztikus zenészek lépnek fel az udvarban. Minden reggel lesz jóga, lesznek szabadegyetemi beszélgetések, interaktív workshopok és gyerekprogramok, este pedig koncertek.

Fotó: Juhász Gábor

Miért volt fontos a jóga, mert az egy picit más, mint a zene, a koncertek?
Régóta jógázom és úgy éreztem, hogy ez ide, a természetbe nagyon beleillik. Akik idelátogatnak és szeretnek jógázni, biztos kipróbálják. Akik pedig sosem jógáztak, remélem, itt nálunk megszeretik.

Milyen hosszú munka előzi meg Kapolcsot? Mikor kezditek összeállítani a programokat?
A fesztivál után van egy kis időnk pihenni, de ősszel már megvannak a következő évre vonatkozó tervek. Egész éves munka előzi meg és a teljes program január környékén válik konkréttá. A kollegákkal és a stábbal, akik segítségemre vannak, különleges kapcsolat alakult ki, mert Kapolcs szelleméhez ez is hozzátartozik.

A saját udvarodon kívül, hova látogatsz el?
Megyek a Momentán társulat udvarába, mert főhős leszek a sorozatukban. Fellépek a MAO udvarban a Modern Art Orchestrával és a klasszikus zenei helyszínen. Nézőként kevés időm van kalandozni, mert a saját udvarom teendői lefoglalnak, de bízom benne, hogy ki bírok majd szökni például a Lackfi János-féle versfaragásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.