kulturális programajánló színház fesztivál koncert mozi mobiltárca hétvégi programok programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak órák kérdése, és megérkezik az augusztus, a nyár legizgalmasabb hónapja. Hogy is pöröghetnénk fel jobban, minthogy számba vesszük a legjobb programokat, és elkezdjük pakolni a bőröndöt, akár külföldre, akár csak a Hajógyári-szigetre készülünk egy jó fesztiválozásra...

1. Sziget Fesztivál
Augusztus 10-17.
Hajógyári-sziget

Még nem döntötted el, hogy a legnagyobb magyar és szupermenő külföldi zenekarok közül kiket szeretnél meghallgatni a Szigeten? Segítünk, mert tudjuk, hogy óriási a választék, és nem egyszerű dűlőre jutni.
Augusztus 10-én és 11-én olyan világsztárok veszik birtokba a nagyszínpadot, mint Robbie Williams és a Florence and the Machine. Ha a pop-rock helyett inkább az elektronikus zenéért rajongsz, Avicii csak neked fogja pörgetni a lemezeket 14-én, 16-án pedig Martin Garrix csinál óriási bulit.
Ellie Gouldingot semmiképp sem érdemes kihagynod, sem a Marina and the Diamondsot, akiknek a koncertjén biztosan látványos show-elemekkel találkozhatsz.
Ha arra vagy kíváncsi, mi zajlik a magyar zenei világban mostanság, csekkold a Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Quimby és az Irie Maffia buliját.

Martin Garrix Forrás: AFP/Michael Loccisano

5 dolog, amiért örülünk Robbie Williamsnek

Már télen is azt vártuk, hogy a zenei ikon, Robbie Williams megérkezzen a Sziget nagyszínpadára. Összegyűjtöttünk 5 okot, amiért kifejezetten örülünk neki, ezeket itt olvashatod.

2. Alba Regia Feszt
Augusztus 3-5.
Székesfehérvár

Székesfehérvár ismét a zenei élet központja lesz augusztus 3. és 5. között. Három napon keresztül, három helyszínen a világsztár Electro Deluxe mellett még az alabamai Eric Essix's
Move Trio és a hazai zenei élet legjobbjai, a Hot Jazz Band, a Pribojszki Mátyás Band, a Balázs Elemér Group, valamint a jazz, soul, funk nagyjai pezsdítik fel a királyok városát. A város jóvoltából a fesztivál összes koncertje belépődíj nélkül látogatható az Alba Regia Feszten.

Forrás: Alba Regia Fesztivál

3. Az utolsó Heaven Street Seven-koncert
Augusztus 1.
Budapest Park

Óriáskoncerttel és húsz év legnagyobb slágereivel búcsúzik a rajongóktól a Heaven Street Seven. A zenekar tavasszal jelentette be, hogy megszűnnek, és egy hatalmas buli keretében méltó lezárást adnak egy hosszú korszaknak.
Mondd, hol van az a krézi srác? Augusztus elsején biztosan ott lesz a Budapest Parkban!

Forrás: HS7

4. FEZEN
Július 29. - augusztus 1.
Székesfehérvár

A több mint 20 éve pályán lévő, stílusteremtő zenekar augusztus elsején érkezik Székesfehérvárra. A HIM olyan zenekarok mellé csatlakozik az idei FEZEN-en, mint a Judas Priest, a Sabaton, Ákos, a Black Label Society, a Soilwork, Danko Jones, Gus G, a Magna Cum Laude vagy a Hooligans.

Forrás: Fezen

5. KEXX - Könnyűzenei extrémsport fesztivál
Július 29. - augusztus 2.
Hajdúböszörmény

A KEXX - Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál egy egészen új koncepciót kínál a fiataloknak. Egy olyan fesztivál, amely a zenés programok mellett profi és minőségi extrémsport-versenyeket, kulturális, táncművészeti és művészeti programelemeket is kínál a fesztiválozóknak. Irány Hajdúböszörmény!

Forrás: KeXX
Egy korszak lezárul - Utoljára lép színpadra a Heaven Street Sevenhttp://www.life.hu/kult/20150725-utoljara-lep-szinpadra-a-heaven-street-seven.htmlAugusztus 1-jén búcsúturnéja utolsó állomásához érkezik a nagy közönségkedvenc, a Heaven Street Seven. KultOrigo10+1 dolog, ami Kínában nagyon más, mint idehazahttp://www.life.hu/kult/20150724-10-1-dolog-ami-kinaban-nagyon-mas-mint-idehaza.htmlA Szelfi szerelmespárja, Karsai Kata és Erdész Tamás Kínában próbálnak boldogulni.Kult--Kihagyhatatlan! Gálvölgyi János elszavalja a Bulibáróthttp://www.life.hu/kult/20150723-galvolgyi-janos-elszavalja-kis-grofotol-bulibarot.htmlGálvölgyinek, Gálvölgyinek, Gálvölgyinek pam-pam!Kult--Nem a hosszúság a lényeg! Így festenek a Disney-hercegnők rövid hajjalhttp://www.life.hu/kult/20150715-disney-hercegnok-rovid-hajjal-igy-neznek-ki.htmlRengetegen dolgozták már fel kedvenc Disney-mesehőseinket különböző formákban. Most elkészültek a rövid hajú hercegnők is!Kult--Asif Kapadia szembeszáll Amy Winehouse apjának vádjaivalhttp://www.life.hu/kult/20150629-asif-kapadia-szembeszall-amy-winehouse-apjanak-vadjaival.htmlJúlius 9-én kerül a magyar mozikba az idei cannes-i filmfesztivál egyik nagy kedvence, az Amy – Az Amy Winehouse-sztori. A film már a nemzetközi premierek előtt hangos vitákat váltott ki, ezért rendezője, Asif Kapadia a napokban mesélt a nemzetközi sajtónak arról, miért tartotta fontosnak, hogy megmutassa az igazi Amy Winehouse-t. Kult--Zsigmond Vilmos szobát kapott születésnapjárahttp://www.life.hu/kult/20150622-zsigmond-vilmos-szobat-kapott-szuletesnapjara.htmlHabsburg Ottó, Richard Nixon és Andrew Lloyd Webber után immár a magyar származású, Oscar-díjas operatőrről, Zsigmond Vilmosról is lakosztályt neveztek el egy patinás budapesti szállodában.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.