Erre a hétre igazi kulturális csemegékkel készültünk neked. Miért kuksolnál a szobád sötétjében, ha megannyi izgalmas, és érdekes esemény közül válogathatsz. Lézerkarddal harcolnál? Lazulnál egy akusztikus koncerten? Vennél valami szépet a kisbabádnak? Vagy inkább megismerkednél a hazai divatszakma legjobbjaival? Semmi pánik, mindenre van ötletünk! A következő programok láttán te sem tudsz majd nemet mondani. 

1. BabaMama Expó

Pap László Sportaréna

November 13-15.

Várandós vagy kisbabás szülő vagy? Akkor neked nem szabad kihagynod a 10. jubileumi BabaMama Expót, ahol érdekes programok, nyereményjátékok, és számtalan izgalmas program vár. A kerek évforduló alkalmából a szervezők sok meglepetéssel és ajándékkal készülnek a helyszínre látogatónak. A kismamákat gyermeknevelési tanácsok, ingyenes tanácsadások, és kiállítók tömkelege várja. A gyerkőcök sem maradnak ám ki a mókából, hiszen a színpadon koncertek, és interaktív mesejátékok várják őket. Hétvégén irány a Sportaréna!

Forrás: Thinkstock

2. Marie Clair Fashion Days 2015

Várkert Bazár

November 13-15.

A divat szerelmeseinek maga a mennyország kapuja nyílik meg ezen a hétvégén. A Marie Claire magazin idén hetedik alkalommal rendezi meg azt a 3 napos eseménysorozatot, melyen 29 magyar tervező, két hazai és két londoni divatiskola, valamint több nemzetközileg méltán elismert márka bemutatóját láthatják az érdeklődök.

Forrás: Thinkstock

3. Punnany Akusztik Budapest

Millenáris Teátrum

November 13.

Különleges hangulat, és a jól ismert kedvencek. A Punnany Massif nagyon ritkán ad akusztikus koncertet. Mivel egy fesztiválon az érzelmesebb, és lágyabb dallamok nem tudnak előtérbe kerülni, így most a pécsi zenekar egy igazi zenei csemegével készül a rajongóknak. A koncert nem csak a dalok és a hangszerelés miatt lesz nem mindennapi, hanem az atmoszféra, és a díszletek különleges egyvelegével. Punnany fanoknak a megjelenés mondhatni kötelező, de aki még kevésébe ismeri hazánk egyik legsikeresebb zenekarát, a bemutatkozáshoz is tökéletes.

Forrás: Facebook/Punanny Massif

4. Országos Star Wars találkozó

Lurdy Ház

November 14.

Megismerkednél a fénykardvívás alapjaival? Szeretnéd átélni egy Jedi mester kiképzésének néhány fortélyát? Akkor ez a találkozó pont neked szól! Az űropera hazai rajongótábora egy különleges rendezvény keretében összegyűlik, hogy méltóképpen készüljenek fel a decemberben mozikba kerülő legújabb Star Wars film előtt. Lesz itt jelmezes fotózás, workshopok, játékbemutatók, sőt, Harrison Ford legendás magyar hangja, Csernák János is a tiszteletét teszi az eseményen. Előadások, vetítések, és más érdekességek az egész családnak. Ha már alig bírod kivárni a premiert, itt a helyed.

Forrás: Facebook/Star Wars

 5. Márton Napi Libafesztivál

Vajdahunyad vára

November 13.

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen a szervezők hagyományőrző programokkal, mesterségek udvarával, és a legfinomabb libából készült finomságokkal várják a várba látogatókat. A felnőttek házi sörökkel, és isteni pálinkákkal olthatják a szomjukat, míg a kicsiket ingyenes játszóház, és libaudvar várja. Igazi gasztronómiai őrület az egész családnak! További információkért kattints ide! 

Forrás: Thinkstock

 6. Karafiáth Orsolya és Legát Tibor exkluzív tárlatvezetés

Műcsarnok

November 14. 

A Franciaországban alkotó Nicolas Schöffer kinetikus és kibernetikus alkotásai, fényszobrai, gigantikus tervei között találkozhatnak a rendkívüli párossal a látogatók a Műcsarnokban. A rendhagyó tárlatvezetésen a neves vendégek az egyfajta futurisztikus retro hangulatot árasztó kiállításra reflektálnak; szubjektív benyomásaikat, a bemutatott tárgyak által ihletett élményeiket, gondolataikat adják át szavakkal és szavak nélkül. Meglepetések, váratlan fordulatok, igazi átlényegülés Nicolas Schöffer kiállításán, ahol a szereplők ezen a napon a látogatók és a tárlatvezetők egyszerre.

Forrás: Műcsarnok