Angelina Jolie, Jane Lynch és Jodie Foster – mi a közös bennük? Mind a három színésznő egy-egy férfi kollégájuk elől happolt el egy szerepet. Máris mutatjuk.

Angelina Jolie – Salt ügynök

A mostanában rendezőként ténykedő színésznő szerepét eredetileg egy férfi kollégájának szánták – ráadásul nem is akárkinek, hanem az akciófilmek koronázatlan királyának, Tom Cruise-nak. A film producere azonban végül üzleti megfontolásból úgy döntött, nem áll be a többi férfihősökre épülő akciófilmek mögé, és Edward Salt karakterének egy jól irányzott „nemváltásával" végül Angelina Jolie bújt Evelyn Salt bőrébe.

Forrás: AFP

Jane Lynch – 40 éves szűz

A színésznő egy korábbi interjújában árulta el, hogy maga a rendező, Judd Apatow először egy férfinak szánta az általa megformált karakter szerepét. Végül a főszereplő, Steve Carell felesége, Nancy Walls megjegyzése miatt következett be a „nemváltás," Nancy szerint ugyanis túlságosan férfiközpontúvá vált volna a film, ha férfi játssza el a szerepet. Jane megpróbálta, így végül szerepet kapott minden idők egyik leghíresebb vígjátékában.

Forrás: AFP

Jodie Foster – Légcsavar

A film rendezője, Robert Schwentke eredetileg Sean Pennt szerette volna főszereplőként viszontlátni a Légcsavarban, végül azonban meggondolta magát: elmondása szerint így akart egy kis „csavart" vinni a filmbe.

Forrás: AFP