Harmadik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Tíz kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán, melyet március 30-án este tartottak a Pesti Vígadóban. 

Az est házigazdája Hajós András volt, a díjakat az elismerést alapító szakmédiumok, a 24.hu, az Epizód magazin, a Hír7, az Index-Comment:com, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét munkatársai adták át. 

Forrás: TMC

A legjobb női műsorvezetőnek járó díjat Ördög Nóra vehette át, aki tavaly is a kategória győztese volt. "Meglepett az elismerés, mert tavaly is én kaptam a díjat. Nem szeretem visszanézni magam a képernyőn, de annak örülök, hogy a nézők és a kollégák nem így vannak ezzel. Szeretnék még száz évig műsort vezetni" - mondta a műsorvezető.

Forrás: TMC

Sebestyén Balázst a legjobb férfi műsorvezetőként szólították színpadra, aki a díjátadó gálán üzent a TV2-nek. A műsorvezető nem rejtette véka alá a véleményét, melyet a Life.hu-nak is sikerült megörökíteni. 

A legjobb színésznő kategória nyertese, Ónodi Eszter a díjátadás idején még színházban játszott és csak az átadó végén, a közös fotózásra ért a Vigadóba. A legjobb színész kategória nyertese Scherer Péter szintén munkából érkeztek a gálára. "Jancsó Miklós egyszer azt mondta nekem, díjat az kap, akinek adnak. Hát ezt most én kaptam. Nem tudom, hogy anyám hitt-e annyira abban, hogy fiú vagyok, mint a sorozat rendezője, hogy ezt a szerepet nekem kell eljátszanom" - emelte ki a színész. 

Scherer Péter boldogan vette át a díjatForrás: TMC

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja mára Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjévé vált. Az elmúlt évekhez hasonlóan tíz szak- és hírmédium szavazata alapján dőlt el, melyek a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményei.