Udvaros Béla színésznő Dévay Camilla Udvaros Dorottya születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A művészcsaládba született Udvaros Dorottya úgy nőtt fel, hogy tudta, mi az a színészet. Rendező apával, és színművésznő anyával szinte nem is volt előtte más út, mint a színház.

Gyermekkorában nagyon fájlalta, hogy édesanyja, Dévay Camilla nem törődik vele annyit, amennyit ő szeretné. A színművésznőnek mindig a hivatása volt az első, amit Dorottya gyerekfejjel nehezen tudott elfogadni.

Udvaros Dorottya, színész Fotó: Origo

Ennek ellenére természetesen rajongásig szerette édesanyját. A színpadon is játszottak együtt, a Szentivánéji álomban Udvaros Dorottya még gyermekszínészként szerepelt. Édesapjával, a rendező Udvaros Bélával is volt közös munkájuk, az Evangélium Színház Csongor és Tünde című előadásában. Udvaros Dorottya sokáig nem tudta megbocsátani anyjának, hogy hivatását helyezte előrébb, ám amikor ő is édesanya lett ugyanazokat a hibákat követte el, bár tudatosan törekedett arra, hogy másmilyen legyen. A sokoldalú színésznő drámai és komikus szerepekben is számos alkalommal bizonyította tehetségét. Magánéletét féltve óvja a nagy nyilvánosság elől, legutóbb annyit árult el, hogy vágyik a szerelemre és egy unokára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.