Céline Dion új, francia nyelvű lemezt készített

francia Céline Dion lemez énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Encore un soir (Még egy éjszaka) címmel francia nyelvű albummal jelentkezett Céline Dion. A kanadai sztár legutóbb 2012-ben adott ki francia anyagot (Sans attendre).

A lemez címadó dalát a Grammy-díjas zeneszerző, Jean-Jacques Goldman írta, Luc Leroy-val és Yann Macéval közösen. Dion és Goldman tizenkét év után dolgozott ismét együtt. A már májusban közzétett Encore un soirt az énekesnő januárban elhunyt férjének szentelte - szerepel a lemezt kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music MTI-hez eljuttatott közleményében.

Céline Dion férje temetésén Forrás: AFP/Geoff Robins

Goldmanon kívül a díva számos más szerzőt vont be a lemez elkészítésébe. A szövegtémák között kifejezetten felemelőek, az élet szeretetét, a pozitív hozzáállást hirdetők szerepelnek, holott Dion az év elején nemcsak férjét, hanem a szintén rákban elhunyt egyik bátyját is elveszítette. Az album záró darabját, az Á la plus haute branche (A legmagasabb ágra) címűt Daniel Picard szerezte, őt a Céline Dion honlapján közzétett tehetségkutató pályázat négyezer jelentkezője közül választotta ki az énekesnő. Céline Dion nyári turnéján Belgiumban két, Párizsban kilenc teltházas koncertet adott, a montréali Bell Centerben tíz, Québec városában öt alkalommal lépett fel hatalmas sikerrel.


Több mint 220 millió eladott lemezével Céline Dion a világ egyik legsikeresebb popénekesnője. Legnagyobb slágereinek egyike a Titanic filmzenéje, a My Heart Will Go On című dal. 1988-ban - svájci színekben - megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.