Filmhét: A martfűi rém kapta a legtöbb díjat

Forrás: Facebook/A martfűi rém -
filmhét Magyar Filmakadémia A martfűi rém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A martfűi rém című alkotás nyerte el a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Filmhéten, amelynek vasárnap esti gáláján másodszor adták át a Magyar Filmdíjakat összesen 23 kategóriában.

A legjobb filmnek járó díjakat öt kategóriában – játékfilm, tévéfilm, dokumentum- és kisjátékfilm, valamint animációs film – kategóriában osztották ki. A legjobb színészi teljesítményt, forgatókönyvet, rendezést a játékfilmek mellett a tévéfilmek között is külön díjazta a Magyar Filmakadémia tagsága.

A legjobb animációs film a Bucsi Réka által rendezett LOVE lett. A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést az Oscar-díjas Mindenki című alkotás, Deák Kristóf rendezése kapta. A legjobb dokumentumfilmnek a Soul Exodust, Bereczki Csaba alkotását választották. A legjobb tévéfilmnek járó díjat a Szürke senkiknek, Kovács István munkájának ítélték oda. A közönségdíjat a #Sohavégetnemérős című film kapta.

A játékfilmes kategóriákban A martfűi rém összesen 9 díjat nyert, míg a Tiszta szívvel öt elismerést kapott. A nyertes film története valós eseményeken alapul: 1957-ben brutálisan megöltek egy nőt Martfűn. A gyilkosságért elítéltek egy férfit, pár évvel később azonban újra megrázó halálesetek történtek. Egy frissen végzett ügyész rájön, hogy a börtönben ártatlan ember bűnhődik, ám az 1956-os forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát.

A martfűi rém nyerte a legtöbb díjat a magyar Oscaron Forrás: Facebook/A martfűi rém

A martfűi rém szereplői és alkotói közül legjobb női főszereplőnek Szamosi Zsófiát választották, a legjobb rendező Sopsits Árpád, a legjobb operatőr Szabó Gábor lett. Ezért a filmkért kapta a legjobb maszkmesternek járó díjat Kriskó Ancsa, a legjobb jelmezért Szakács Györgyit, A martfűi rém zenéjéért Moldvai Márkot, a vágásért Kovács Zoltánt díjazták, a legjobb látványért pedig Dévényi Rita és Sopsits Árpád vehetett át elismerést.

A Tiszta szívvel című film öt elismerésben részesült. A legjobb férfi főszereplő Thuróczy Szabolcs lett, a legjobb férfi mellékszereplő Fekete Ádám, a legjobb forgatókönyvért járó Magyar Filmdíjat az alkotás rendezője, Till Attila vehette át. A legjobb sminkért kiosztott díjat Gerő Szandra kapta, legjobb hangmesternek Zányi Tamást választották, aki a Tiszta szívvel mellett a Jutalomjáték című alkotásban is dolgozott.

A legjobb játékfilmes női mellékszereplőnek járó díjat Ónodi Eszter kapta a Halj már meg! című filmben nyújtott alakításáért.

A tévéfilmeknél a legjobb forgatókönyvért Tasnádi Istvánt (Memo), a legjobb rendezésért Kovács István (Szürke senkik) díjazták. A legjobb tévéfilmes női főszereplőnek Kerekes Vicát (Tranzitidő), a legjobb férfi főszereplőnek Kovács Józsefet (Szürke senkik) választották.

Elhunyt Meggyes Roland "Mohaman", a Happy Gang együttes alapítójahttp://www.life.hu/kult/20170305--elhunyt-meggyes-roland-mohaman-a-happy-gang-egyuttes-alapitoja.htmlElhunyt Meggyes Roland "Mohaman", a Happy Gang együttes egyik alapító tagja - közölte vasárnap egy családtagja az MTI-vel. Kult--Jane Fonda és Nicole Kidman is megkapta a német Arany Kamera-díjathttp://www.life.hu/kult/20170305-jane-fonda-es-nicole-kidman-is-megkapta-a-nemet-arany-kamera-dijat.htmlJane Fonda életművéért, Nicole Kidman pedig a legjobb nemzetközi színésznőként kapta meg az Arany Kamera-díjat szombaton Hamburgban. Kult--Kisebb lett a tizenévesek szókincsehttp://www.life.hu/kult/20170305-csokkent-a-tizenevesek-szokincse-ez-az-ok.htmlTöbb kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére – mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. KultOrigoTavasszal mutatják be a Dirty Dancing remake-jéthttp://www.life.hu/kult/20170305-tavasszal-mutatjak-be-a-dirty-dancinget.htmlMájus 24-én mutatják be Amerikában a Dirty Dancing remake-jét. A rajongók jó ideig nem voltak oda az új szereplőktől, de a filmplakát láttán ez változhat. KultOrigoElhunyt Tommy Page énekeshttp://www.life.hu/kult/20170305-elhunyt-tommy-page-enekes-46-eves-volt.htmlA 46 éves Tommy Page holttestét pénteken találták meg – tette közzé a Billboard. KultOrigoInterjú az Oscar- díjas Mindenki című film egyik főszereplőjével, Szamosi Zsófivalhttp://www.life.hu/kult/20170303-sazmosi-zsofi-interju-elet-az-oscar-utan.htmlSzamosi Zsófi, az Oscar-díjas Mindenki című film tanárnője a Life.hu riporterének adott interjúban elárulta, hogy milyen egy Oscart nyert filmben szerepelni.... Kult




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.