Jane Fonda és Nicole Kidman is megkapta a német Arany Kamera-díjat

Forrás: AFP/Christopher Polk -
Jane Fonda Nicole Kidman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jane Fonda életművéért, Nicole Kidman pedig a legjobb nemzetközi színésznőként kapta meg az Arany Kamera-díjat szombaton Hamburgban.

A Hörzu német televíziós magazin 52. alkalommal rendezte meg díjátadó gáláját, amelyen filmes és televíziós kategóriákban adták át az Arany Kamera-díjakat. A testület színészi pályafutása mellett Jane Fonda politikai aktivizmusát is elismerte a neki adományozott Arany Kamera-életműdíjjal, amit a színésznő személyesen vett át. A 79 éves, kétszeres Oscar-díjas (Klute, Hazatérés) Fonda gyakran adott hangot véleményének politikai és társadalmi kérdésekben, az 1970-es években az Egyesült Államok háborúellenes mozgalmainak egyik legismertebb aktivistájává vált.

Jane Fonda Forrás: Origo

A ZDF televízió által élőben közvetített gálán Nicole Kidmant a legjobb nemzetközi színésznő, Colin Farrellt pedig a legjobb nemzetközi színész díjával tüntették ki.

Nicole Kidman Forrás: AFP/Christopher Polk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.