Vannak olyan szakmák, amiket alapból férfiaknak való munkának gondolunk, pedig ahogy gyakran a valóságban, úgy a képernyőn is, kemény és félelmet nem ismerő nők szintén űzik ezeket a foglalkozásokat. Helyszínelő, nyomozó vagy éppen kriminológus? Igen, ők is lehetnek bevállalós és közben dögös lányok! Összeszedtünk pár igazán csinos karaktert, akik miatt érdemes bűnügyi sorozatokat nézni.

1. Patricia Arquette, azaz Avery Ryan a CSI: Cyber helyszínelők című sorozatból

Vajon lehetséges, hogy egy a kiberbűnözéssel foglalkozó csapat vezetője egy belevaló szőke csajszi? Természetesen lehetséges, mivel a CSI: Cyber helyszínelők Ryan ügynökét a csinos Patricia Arquette játssza. Az Emmy- és Golden Globe díjas Patricia mielőtt a számítógépes bűnözéssel foglalkozó csapat vezetője lett volna olyan filmekben és sorozatokban láthattuk, mint a Médium, az Így neveld az anyádat vagy a Különleges ügyosztály.

Patricia Arquette, azaz Avery Ryan a CSI: Cyber helyszínelők című sorozatbólForrás: CBS

2. Marie Dompnier, azaz Sandra Winckler a Tanúk nyomozónője

A francia krimisorozat, a Tanúk fiatal nyomozója Sandra, akire nem kisebb feladat hárul, mint hogy egy sötét bűnügyet felderítsen a nyugdíjba vonult Paul Maisonneuve-val közösen az észak-franciaországi Le Tréport városában. A Sandrát alakító Marie Dompniert már láthattuk Az utolsó éjszaka Párizsban című történelmi drámában.

Marie Dompnier, azaz Sandra Winckler a Tanúk nyomozónőjeForrás: Facebook/Les Témoigns

3. Juliette Roudet, azaz Adèle Delettre a Profilozók újonca

Juliette Roudet, azaz Adèle veszi át a stafétát Cholétól a Profilozók hetedik évadában miután a sorozat oszlopos tagja, az okos, bár kissé furcsa Chloé távozik a sorozatból. Adèle-lel már találkozhattak a sorozatnézők az előző évadokban. A kriminológust játszó Juliette, igaz nem vörös, hanem barna, de ugyanolyan elszántan igyekszik felállítani a legelvetemültebb bűnözők profilját, mint előde.

Juliette Roudet, azaz Adele Delettre a Profilozók újoncaForrás: Instagram/Juliette Roudet

4. A.J Cook, azaz Jennifer Jareau „JJ" a Gyilkos elmék ügynöke

És vajon mit csinál egy különleges ügynök főleg, ha szőke, okos és szép? Természetesen a bűnözők nyomába ered, mint a Gyilkos elmék JJ-je. A kanadai származású színésznőt különböző tévésorozatokban és filmekben láthattuk az elmúlt években, mint például a Különleges ügyosztály vagy A vérfarkas című film.

A.J Cook, azaz Jennifer Jareau „JJ" a Gyilkos elmék ügynökeForrás: CBS

5. Alana de la Garza, azaz Clara Segel a Gyilkos elmék: túl minden határon különleges ügynöke

A szépséges színésznő alakította Clara nemcsak különleges ügynök, hanem kulturális antropológus is, aki szintén törzsgyökeres tagja a Jack Garrett (Gary Sinise) vezette ügyosztálynak. Alana de la Garza vérbeli nyomozó, ha csak a szerepeit nézzük: játszott a JAG – Becsületbeli ügyek, a CSI: Miami helyszínelők és az NSIC: Los Angeles című sorozatokban is.

Alana de la Garza, azaz Clara Segel a Gyilkos elmék: túl minden határon különleges ügynökeForrás: Facebook/Criminal Minds:Beyond Borders