Pogány Judit születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pogány Judit ma ünnepli a 73. születésnapját. Isten éltesse sokáig! 

A Jászai Mari-díjas színésznő kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence, hiszen a legkomolyabb szerepektől kezdve egészen a kicsiknek szóló előadásokon át mindenhol megfordult már. A színésznőnek nehéz gyermekkora volt, mindkét szülőjét kicsi korában elveszítette, ezért gyámszülők mellett nevelkedett a testvéreivel.

Így nézett ki fiatalon a híres színésznő Forrás: Facebook

Talán ez is közrejátszik abban, hogy több gyerekeknek szóló szerepben is láthattuk, hallhattuk már. Például a Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki című mesesorozat Irmáját szinkronizálta. A Bogyó és Babóca című mesesorozatban nemcsak mesélő, de még másik 80 mesefigura hangját is ő kölcsönzi, de hallhattuk a Mickey egér vagy a Kacsamesék című sorozatban is.

Pogány Judit, Eperjes Károly és Tóth Barnabás az Eldorádó című filmben Forrás: Mokép

Ezen kívül több, mint 15 féle díjat kapott eddigi pályafutása során, például a Legjobb női alakításért járó díjat (1982), Érdemes művész díjat (1987), Kossuth-díjat (2008) /több évtizedes, mesefiguráktól a drámai szerepek megformálásáig terjedő sokoldalú színészi teljesítménye elismeréseként/ és örökös tag lett a Halhatatlanok Társulatában (2010) is.

Ma pedig betöltötte 73. életévét az ország egyik legszeretettebb művésze, akire mindannyian büszkék lehetünk.

Együtt főztem a Séfek Séfe zsűrijével, de nem hiszem, hogy bevesznek a csapatukbahttp://www.life.hu/kult/20170907-igy-foztunk-a-sefek-sefe-zsurijevel.htmlKifejezetten szeretek főzni, mert kikapcsol. Kedvelem a főzőműsorokat is, de van annyi önkritikám, hogy nem jelentkezem ezeknek a válogatóira, mert olyan messze vagyok a Séfek Séfe címétől, mint Makó Jeruzsálemtől. Most mégis lehetőségem volt megtapasztalni, hogy milyen a TV2 műsorának három séfjével főzni. Nem mondom, hogy nem volt stresszes... KultOrigoFellépésre tartott a country énekes, Tory Gentry - útközben vesztette életéthttp://www.life.hu/kult/20170909-fellepesre-sietett-eletet-vesztette-a-sztar.htmlFellépésére sietett a híres country sztár, azonban sajnos már nem ért oda...útközben életét vesztette. Kult--Így gyászolják a rajongók világszerte a Chester Benningtont http://www.life.hu/kult/20170909-igy-gyaszoljak-a-rajongok-vilagszerte-a-chester-benningtont-a-linking-park-frontemberet.htmlA zenekar a Facebook oldalára tette fel azt a videót, amelyben látható, hogyan gyászolják a rajongók Chester Benningtont. A zenész július 20-án lett öngyilkos. Kult--7 nagyon furcsa páros a mozibólhttp://www.life.hu/kult/20170904-het-nagyon-furcsa-paros-a-mozibol.htmlMár játsszák a hazai mozik a Sokkal több, mint testőr című filmet, amiben Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson alkot nagyon különös duót: az egyikük egy bérgyilkos, a másik pedig egy rá vigyázó testőr. A hasonlóan bizarr párosítások persze nem ritkák a mozivásznon - össze is gyűjtöttük a kedvenceinket! Kult--Pregitzer Fruzsina is megjelent a Szomszédok buliján http://www.life.hu/kult/20170904-pregitzer-fruzsina-egyutt-bulizott-a-szomszedokkal.html30 éves lett a Szomszédok, ezért bulit rendeztek a színészek a harmadik X tiszteletére. Kult--Így néz ki Gyulányi Eugénia Éva: Fotó! http://www.life.hu/kult/20170905-gyulanyi-eugenia-eva-fantasztikusan-nez-ki.htmlA Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanévnyítót és díszdiploma-átadó rendezvényt is tartottak. Ott találkozhattunk Gyulányi Eugénia Évával. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.