Julia Roberts Hugh Grant Mamma Mia! mozi Koszorúslányok NászszezON (film) ABBA premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai mozikba újonnan bekerülő, üdítően vicces NászszezON-ban egy fiatal párnak esküvők egész sorát kell végigjárnia, mi pedig ennek apropóján listára gyűjtöttük azokat az emlékezetes filmes elődöket, amelyek története szintén házasságkötő szertartások körül forgott.

Négy esküvő és egy temetés (1994)

A romantikus komédiák angol klasszikusában rögtön négy esküvőt is kapunk, melyeken Hugh Grant és Andie MacDowell mindenféle szerepben vesz részt (előbbi a film legelején például kapásból elkéső barátként), de egyszer sem úgy, ahogy azt a nézők leginkább látni szeretnék, azaz vőlegényként és menyasszonyként. Vagy a végén mégis?

Álljon meg a nászmenet! (1997)

Julia Roberts a romantikus mozik koronázatlan királynőjeként több filmjében is közeli kapcsolatba kerül esküvőkkel, de mind közül talán ebben a szerepében foglalkozik legtöbbet egy násszal, igaz cseppet sem romantikus módon. A történet szerint ugyanis meg akarja akadályozni élete legjobb barátjának házasságkötését, mert rájön, hogy szerelmes belé. E célból pedig még egy álvőlegényt is kerít magának, ráadásul ez még csak a lagzis bonyodalmak kezdete.

Bazi nagy görög lagzi (2002)

A kétezres évek egyik nagy meglepetés sikerfilmje igazi nemzetközi romantikus mozi. Egy görög lány és egy amerikai fiú szerelmének és frigyének történetén keresztül a kulturális különbségekről és elfogadásról mesél, meg persze a szerelemről. Ezt pedig olyan hatásosan tette, hogy később folytatások is készültek hozzá, sőt a „bazi" szót mindenféle egyéb esküvős mozik magyar címébe is számos alkalommal erőltették bele a hazai forgalmazók.

Mamma Mia! (2008)

Oké, a film történetének fő tétje az, hogy ki az apa, de ettől még a Mamma Mia! egész cselekménye egy esküvő eseményeire van felhúzva, így méltán szerepel a listánkon. Ráadásul az ABBA-dalokkal színesített, görög szigeten tartott lagzis kavalkádot nézők milliói imádták, aminek a végén már talán az sem igazán fontos, hogy megtörténjen egyáltalán az a házasságkötés.

Koszorúslányok (2011)

Hosszú-hosszú készülődés előz meg egy-egy esküvőt, és ebben a filmben ennek minden súlyát érezzük, hiszen egy olyan főszereplővel kell részt vennünk rajtuk, aki a háta közepére sem kívánja az egészet, de felkérték koszorúslánynak, így nincs visszaút. A 2010-es évek egyik legsikeresebb csajvígjátéka méltó női válasz a Másnaposok-trilógiára és társaira.

Eszeveszett mesék (2014)

Kicsit kilóg a listánkról egy a remek argentin film, mivel nem az egész cselekménye esküvőközpontú. de nehezen is lehetne az, mivel szkeccsfilmről van szó, ami hét különálló kis sztorit mesél el. Ezek közül a leghosszabb és legemlékezetesebb azonban egy olyan esküvői eszeveszett mese, amit mindenkinek csak ajánlani tudunk. A nagy cécóval megszervezett lagzi kellős közepén a menyasszony rájön, hogy a jövendőbelije megcsalta az egyik vendéggel, és a bosszúja még csak az első a teljesen váratlan, és sírósan nevetős események láncreakciójában.

NászszezON (2019)

Ez a hazai mozikba frissen bekerülő romantikus vígjáték igazi kis cuki mozi, de nem a cukrozott, hanem az aranyos értelemben. Sőt, a humora kimondottan csípős, köszönhetően a nagyszájú, cseppet sem romantikus típusú főhősnőjének. Ő jön össze a film elején egy nagyon is hozzá illőnek tűnő sráccal, épp csak az a gond, hogy szinte az összes barátjuk és ismerősük egyszerre házasodik. A párnak tehát lagzik egész során kell részt vennie, ami persze hatással van a kapcsolatukra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.