Idén a Gryllus testvérek kapták az életműdíjat

Forrás: Facebook/Kaláka -
Gryllus Vilmos járvány díj életműdíj Gryllus Dániel koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár negyedik alkalommal ítélték oda a legjobb keresztény szellemiségű előadókat elismerő Szikra-díjat. A díjátadó a koronavírus-járvány miatt ezúttal jelképesen zajlott le szerdán, az életműdíjat Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos kapta.

A zsűri hat kategóriában választott ki győzteseket, emellett életműdíjat és különdíjat is odaítéltek, a közönségdíj győztesét pedig online szavazással döntötték el - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A legjobb dal a Staykids Nászút című felvétele lett, a legjobb dicsőítő dalnak Jáger Bandi és Malek Andrea Kegyelmed oly nagy című számát választották, a legjobb dalszöveg Szabó Balázs Majdnem-je, a legjobb zenei produkció a Moped Loewen Sinking című dala, a legjobb élőben előadott produkció Szabó Balázs Ó, mily hű barátunk Jézus című száma, a legjobb videoklip a Stu33 Falu szélén című dalához készült kisfilm lett.

Különdíjban részesült az Eucharist & Friends Győzelemről című dala, a közönségszavazatok alapján a Crux együttes Megváltottál című száma lett a legkiemelkedőbb alkotás.

A zsűri Gryllus Dánielnek és Gryllus Vilmosnak, a Kaláka együttes alapítóinak ítélte oda a pályájuk során kiemelkedő keresztény szellemiséget képviselő előadók számára létrehozott életműdíjat.

Idén a Gryllus testvérek kapták az életműdíjat Forrás: Facebook/Kaláka

A szakmai zsűri elnöke Bolyki György zenész, producer, a Szikra Projekt vezetője volt, a grémiumban Gável Gellért író, dalszerző, gitárművész, Horváth Gergely rádiós műsorvezető, Kübler Dániel zenész, a Keresztkérdés frontembere, Lackfi János író, költő, Madarász Isti filmrendező, forgatókönyvíró és Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontembere kapott még helyet.

A legnívósabb keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára és szakmai partnerségével jött létre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Hangfoglaló Program partnerségével valósult meg.

Valamennyi kategória győztese (az életműdíjas kivételével) a Szikra Projekt támogatási programjának résztvevője lesz a 2020. április 1. és december 31. közötti időszakban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.