Elveszettnek hitt Oasis-dalt talált meg a zenekar gitárosa és dalszerzője, Noel Gallagher

Forrás: AFP/Bertrand Guay -
dal zenekar Noel Gallagher Oasis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karantén alatt az Oasis zenekar gitárosa és dalszerzője igazi kincsre bukkant: egy elveszettnek hitt dalt talált meg. 

Egy elveszettnek hitt Oasis-dal demójára bukkant Noel Gallagher, a 2009-ben feloszlott rendkívül sikeres brit rockzenekar gitárosa, dalszerzője. A Don't Stop... című számot a zenész csütörtökön éjfélkor tervezi közzétenni.

Noel Gallagher találta meg az elveszettnek hitt dalt Forrás: AFP/Bertrand Guay

A számnak egyetlen verziójáról volt eddig tudomása az Oasisnek, illetve a rajongóknak, azt mintegy tizenöt évvel ezelőtt, egy hongkongi koncert előtti hangbeálláson játszották el. Mint Noel Gallagher a közösségi oldalán írta, nem tudja biztosan, mikori a most fellelt demófelvétel.

Az Oasis (tizennyolc év után) 2009-ben oszlott fel, a gitáros azóta három albumot és számos EP-t készített Noel Gallagher's High Flying Birds elnevezésű bandájával. Legutóbb idén márciusban jött ki új számuk, a Blue Moon Rising.

A manchesteri Oasis minden idők egyik legsikeresebb brit zenekara volt, több mint 75 millió lemezt adtak el világszerte, nyolc-nyolc kislemezük és albumuk vezette a brit listát, 1995-ös lemezük, a (What's the Story) Morning Glory? minden idők ötödik legnagyobb példányszámban elkelt albuma az Egyesült Királyságban - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.