Az Omega együttes hatalmas pénzt bukott már most is a koronavíruból adódó korlátozások miatt. Ám egy esetleges őszi újabb járványhullám végleg tönkreteheti őket.

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – mondta a Blikknek Kóbor János.

"Mi, „régiek" már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő. Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó. Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is" – tette hozzá az 58 éves Omega frontembere.

Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-ánForrás: MTI/Mohai Balázs

"Öt éven át készült Testamentum című dupla albumunk, amely áprilisban látott volna napvilágot 13 új dallal és 13 újraértelmezéssel. Angol és német nyelvű verziót is rögzítettünk, és az Omega-bort is bepalackozták. Trunkos András, a menedzserünk nagy külföldi turnét szervezett, épp a dátumokat intézte, amikor a járvány ideért. A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésnek évfordulójára. Hátha szerencsét hoz" – mondta Kóbor János.

Először kaptunk meghívást az idén 30 éves Wacken Oper Air metálfesztiválra. Az fáj a legjobban, hogy ezt is le kellett mondani. A június végére tervezett prágai bulinkat még nem mondták vissza, és rajtunk biztos nem fog múlni. Laci megmondta, akkor is kiáll, ha lőnek rá, és Ciki is elszánt, de Elefánt is szereti csinálni. Sajnálnánk, ha ennek idén vége lenne. Reméljük, velünk folytatódik az a bizonyos show, de ebben a vírusos pakliban az is benne van, hogy ezzel a lemezzel és ezzel a borral búcsúzunk.