Bódi Guszti számait minimális átdolgozást követően sajátjukként adják el bizonyos "művészek".

Bódi Gusztiék nevéhez rengeteg zeneszám fűződik, ám vannak olyanok, akik ezt a tényt előszeretettel figyelmen kívül hagyják, és ellopják a szerzeményeiket, melyeket minimálisan megváltoztatva adnak el, mintha a sajátjuk lenne.

A 61 éves művész - nem meglepő módon - megelégelte a dolgot, ezért most a nyilvánosság előtt fejtette ki a véleményét: 

"Mostanában azt csinálják az emberek, hogy a nagyobb slágereket névre szólóan átírják, majd feltöltik a saját YouTube-oldalukra, úgy, hogy engedélyt sem kérnek rá. Ezeket a dalokat ráadásul megrendelésre készítik, amikért elkérnek több százezer forintot is. A reklámokról ne is beszéljük... Ez nem szép dolog. Én is megtehetném, hogy átírom más dalait, amit aztán a sajátomként adok el, de nem teszem!" - fejtette ki a Ripostnak.

Guszti és Margó a Muzsika Tévé Diridári című műsorbanForrás: Sajtóklub/Muzsika TV

Azt is elárulta, hogy megpróbálta az érintett előadóval megbeszélni a dolgokat, ám az illető válaszra sem méltatta Gusztit, aki csak annyit kért: ne lopják el engedély nélkül a dalait.

Guszti és Margó akkor arra jutottak: az eddig ellopott dalokból nem fognak ügyet csinálni, ám ezentúl minden hasonló cselekedetnek komoly következményei lesznek. 

"Hónapokat szenvedünk egy-egy dallal, valakik meg csak átírják pár óra alatt, mindenféle szankció nélkül. Én megszenvedtem a dalaimért 78 óta, nekem ezek a gyerekeim. Szeretném, ha sérthetetlenek maradnának. Tiszteletben kell tartani másnak a zenei szerzeményét! Egy eredeti műhöz csak akkor lehet hozzányúlni, ha azt a szerző megengedi" - mondta Guszti.