Bódi Guszti megelégelte, hogy mások az ő dalaikkal nyerészkednek

Forrás: Muzsika tv -
zene Bódi Guszti lopás csalás szerzői jog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bódi Guszti számait minimális átdolgozást követően sajátjukként adják el bizonyos "művészek".

Bódi Gusztiék nevéhez rengeteg zeneszám fűződik, ám vannak olyanok, akik ezt a tényt előszeretettel figyelmen kívül hagyják, és ellopják a szerzeményeiket, melyeket minimálisan megváltoztatva adnak el, mintha a sajátjuk lenne.

A 61 éves művész - nem meglepő módon - megelégelte a dolgot, ezért most a nyilvánosság előtt fejtette ki a véleményét:

"Mostanában azt csinálják az emberek, hogy a nagyobb slágereket névre szólóan átírják, majd feltöltik a saját YouTube-oldalukra, úgy, hogy engedélyt sem kérnek rá. Ezeket a dalokat ráadásul megrendelésre készítik, amikért elkérnek több százezer forintot is. A reklámokról ne is beszéljük... Ez nem szép dolog. Én is megtehetném, hogy átírom más dalait, amit aztán a sajátomként adok el, de nem teszem!" - fejtette ki a Ripostnak.

Guszti és Margó a Muzsika Tévé Diridári című műsorban Forrás: Sajtóklub/Muzsika TV

Azt is elárulta, hogy megpróbálta az érintett előadóval megbeszélni a dolgokat, ám az illető válaszra sem méltatta Gusztit, aki csak annyit kért:

ne lopják el engedély nélkül a dalait.

Guszti és Margó akkor arra jutottak: az eddig ellopott dalokból nem fognak ügyet csinálni, ám ezentúl minden hasonló cselekedetnek komoly következményei lesznek.

Tiszteletben kell tartani másnak a zenei szerzeményét! Egy eredeti műhöz csak akkor lehet hozzányúlni, ha azt a szerző megengedi"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.