5+1 érdekesség, amit tudni érdemes Johnny Depp életéről

Nicholas Cage Johnny Depp Marylin Manson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma töltötte be 57. életévét Johnny Depp. Szülinapja alkalmából összeszedtünk 5+1 olyan tényt, amit talán te sem tudtál róla. 

1. Megtartotta a Karib tenger kalózai jelmezét

A jelenleg öt részből álló Karib-tenger kalózai című filmsorozat óriási sikerre tett szert világszerte, a Johnny Depp által filmvászonra vitt Jack Sparrow mindenki kedvence lett - kortól és nemtől függetlenül. Nem csoda, hogy a sztár ezek után megtartotta a filmekben viselt jelmezét, sőt, mi több, időnként magára is szokta ölteni. Például, mikor ellátogat egy kórházba, ahol Jack Sparrowként beteg gyerekek arcára csal mosolyt.

2. 37 tetoválással rendelkezik, amik elmesélik az egész életét

Szokták mondani, hogy a tetováltatás olyan, mint a drogfüggőség: aki egyszer komolyan belekezd, mindig többet és többet akar. Nos, ez különösen igaz a világsztárra, akinek jelenleg 37 tetoválás borítja a testét. Mindegyik sajátos jelentéssel bír, végigpásztázva őket betekintést nyerhetünk Depp életébe. Van azonban olyan tetkója is, amit idővel módosítani kellett, ilyen például Winona Ryder, akinek a nevét később Wino Forever-re változtatta, miután véget ért a románc.

37 tetoválással rendelkezik, amik elmesélik az egész életét Forrás: Getty Images/2017 Harry Durrant/Harry Durrant

3. Depp inkább eljegyzős típus, mint házasodós

Johnny számtalan szerelmét jegyezte el, egész pontosan talán csak ő tudja megmondani, hány kedvesének kérte meg a kezét. Eddig azonban "csak" két alkalommal állt oltár elé, ám sajnos mindkét házassága csúfos véget ért. Első ex-felesége, Lori Anne Wilson viszont kiállt a színész mellett, mikor a második ex-felesége, Amber Heard bántalmazással vádolta meg.

Lori Anne hazugnak nevezte Ambert,

ugyanis véleménye - és tapasztalata - szerint teljesen kizárt, hogy Johnny valaha is bántotta volna. Később olyan hírek is napvilágra kerültek, melyek szerint pont Amber volt az, aki bántalmazta a sztárt.

Amber Heard bántalmazással vádolta meg, ám később kiderült, pont Amber volt az, aki megütötte a sztárt Forrás: UK Press via Getty Images/John Phillips

4. Kicsapták a gimiből

Úgy tűnik, a hírességek körében nem ritka az iskolakerülés - mi legalábbis kapásból tudunk még egy sztárt mondani, akit kivágtak a főiskoláról, ezért telemarketingesnek állt. Johnny Depp esetében már korábban megjelent ez a porbléma, őt ugyanis már középiskolából meneszteni kellett a viselkedése miatt. Ám a híres színészt mindez egyáltalán nem zavarta, ugyanis akkoriban már gitározott egy ideje, és elhatározta, hogy rocksztár lesz - írja a Go Social.

5. Nem lett rocksztár, de azért valamit lerakott az asztalra

A zenetörténet szempontjából fontos pillanatok sora Tom Petty - Into the Great Wide Open című klipjével kezdődik, amelyben Johnny egy zenész tiszavirág életű karrierjét mutatja be. Valószínűleg azért vállalta el ezt a szerepet, mert kissé hasonlít a saját életútjához. Hiszen eredetieg Depp is zenésznek készült és a Kids nevű zenekarban játszott. Ekkor ismerkedett meg Marilyn Mansonnal, aki pedig a Marilyn Manson and the Spooky Kids néven futó zenekarban zenélt. A két híresség hamar egymásra talált, és olyan szoros barátság alakult ki közöttük, hogy Manson egyik 2017-es klipjében együtt orgiáztak Deppel.

1993 fontos év volt a színész zenei karrierje szempontjából, hiszen ekkor zenélhetett együtt Ryan Adamsszel illetve Iggy Poppal is - aki 1999-ben az Avenue B című albumán is együtt dolgozott Johnnyval. Ryan Adams pedig a 2014-es lemezén hallható újra vele. Sőt, mi több, az Aerosmith 2012-es albumán is feltűnik, ugyanis jó kapcsolatot ápol a zenekar gitárosával.

Nem lett rocksztár, de együtt dolgozott már olyan zenészekkel, mint Ryan Adams vagy Iggy Pop Forrás: Getty Images/2018 Jim Dyson/Jim Dyson

+1. Nicholas Cage az egyik legjobb barátja

Sokan nem tudják, hogy a két sztár már hosszú évtizedek óta szoros barátságot ápol. Olyannyira, hogy a hírek szerint annak idején Cage győzte meg Deppet, hogy a zenekar helyett válassza inkább a színészetet. Ám Johnny akkor még egyáltalán nem rendelkezett önbizalommal, így Nicholas ötletét gondolkodás nélkül söpörte le az asztalról, hiszen úgy vélte, nem ért ő a színészethez. Cage azonban nem adta fel, bemutatta az ügynökének, aki látta a potenciált Johnnyban. A többi pedig már történelem...

Nicholas Cage és Johnny Depp már hosszú évtizedek óta szoros barátságot ápol Forrás: WireImage/2003 Wireimage.com/Barry King

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.