Charles Webb író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Charles Webb 81 évesen hunyt el vérképzőszervi betegségben. Az amerikai író leghíresebb műve a Diploma előtt című regény, ebből készült Dustin Hoffman főszereplésével a híres film.

Az író június 16-án hunyt el 81 évesen az angliai Eastbourne-ban. Charles Webb vérképzőszervi betegségben szenvedett.

Legismertebb könyve 1963-ban jelent meg Diploma előtt címmel, melyben saját történetét írta meg. Ez alapján készült rá négy évre Dustin Hoffman főszereplésével a híres film. A rendező Oscar-díjat kapott érte, a színész pedig ennek köszönheti hírnevét. Ennek ellenére Webbnek mindössze 20 ezer dollár jogdíj járt.

Charles Webb 81 évesen hunyt el. Forrás: Shutterstock

Ezen kívül a The Marriage of a Young Stockbroker és a New Cardiff című könyve volt igazán népszerű. Az utóbbiból szintén készült filmverzió.
Az írót sosem érdekelték igazán az anyagi javak, bevétele nagy részét eladományozta, évekig egy lakókocsiban élt családjával – írta a deadline.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.