Margot Robbie egy pofonnal verekedte be magát Hollywoodba

Forrás: Getty Images/Gareth Cattermole -
Christina Ricci Harley Quinn A Wall Street farkasa Quentin Tarantino magazin Margot Robbie Leonardo DiCaprio Volt egyszer egy Hollywood évforduló Harry herceg Ed Sheeran születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valójában nem is szőke, a pasiját is hátrahagyta Ausztráliában a karrierért, élete legjobb pillanata egy jelzáloghitelhez kapcsolódik, és egyszer nem ismerte fel Harry herceget, fél óra beszélgetés közben sem. Ezekről, és még sok más érdekességről is olvashatsz cikkünkben a 30. születésnapját ünneplő Margot Robbie kapcsán.

1.

Ausztráliában született harminc évvel ezelőtt, skót szülőktől. Az édesanyja és édesapja kiskorában elváltak, ettől kezdve az édesanyja egyedül nevelte őt és a testvéreit. A gyerekkora nagy részét egy ausztráliai farmon töltötte, távol minden városi élettől.

2.

Hiába a szőkesége az egyik védjegye, Margot Robbie eredetileg bizony barna hajú. A színészi karrierje kezdetén váltott szőkére, bizonyára nem csak azért, mert olyan jól áll neki, hanem mert a szőkéknek sok minden könnyebben megy ebben a szakmában.

Margot Robbie eredetileg barna hajú Forrás: Getty Images/FilmMagic/Jason Laveris

3.

A középiskola mellett rendszeresen dolgozott, többek között kisbolti eladóként, szörfdeszkaárusként, irodai asszisztensként és egy szendvicsező pultosaként is.

4.

A legtöbb világsztárrá vált ausztrál színészhez hasonlóan az ő karrierje is a szigetország nevezetes szappanoperája, a Neighbours (Szomszédok) révén indult el. Az általa játszott karakter volt az első biszex figura az ausztrál televíziózás történetében, és eredetileg csak vendégszereplőnek szánták, de akkora sikert aratott, hogy Robbie évekig játszotta aztán a sorozatban.

Margot Robbie a Neighbours című ausztrál sorozatban Forrás: Channel 5

5.

Amikor lejárt a szerződése a Szomszédokban, hiába marasztalták további évekre, ő csapot-papot hátrahagyva elindult Amerikába, hogy felépítse a hollywoodi karrierjét. Többek között az akkori párjával is szakított emiatt.

6.

Amerikában az egy évadot megélt, légiutaskísérőkről szóló PanAm című sorozat jelentette az első színészi munkáját. Ebben együtt játszott Christina Riccivel, akivel nem csak jó barátnők lettek, de akkoriban közös albérleten is osztoztak.

7.

Az első jelentős filmszerepét és az áttörést a Wall Street farkasa hozta el számára, amiben Leonardo DiCaprio feleségét játszotta. A szerepet úgy kapta meg, hogy a meghallgatáson felpofozta DiCapriót, noha a jelenetben eredetileg nem szerepelt ilyesmi. Azt hitte, rögtön kirúgják érte, de helyette szerződtették.

8.

A filmért kapott gázsiját arra használta fel, hogy kifizesse belőle az anyja jelzáloghitelét. Máig ezt tartja élete egyik legjobb pillanatának.

9.

2013 óta Tom Ackerley a párja, akivel a második világháborús Francia szvit forgatásán találkoztak, amiben a férfi rendezőasszisztensként dolgozott. 2016-ban össze is házasodtak, és már egy közös filmgyártó cégük is van, így Margot Robbie gyakran már producerként is tevékenykedik a saját (és mások) filmjeiben.

Margot Robbie férjével, Tom Ackerley-vel Forrás: Getty Images/Kevin Mazur

10.

A karrierje eddigi leghíresebb, ikonikus szerepéhez nem kellett szereplőválogatáson részt vennie. David Ayer rendező mindenképpen azt akarta, hogy ő játssza el az őrülten szexis és szexin őrült képregényfigurát, Harley Quinnt.

11.

A szereppel olyannyira egybenőtt, hogy igazi tetoválásokat is varratott magára, sőt maga is kitanulta a tetoválás szakmáját, ami azóta az egyik hobbija. A Suicide Squad – Az öngyilkos osztag forgatásán egy csomó stábtagnak (köztük a rendezőnek) személyesen készített tetkót, és élete egyik legkínosabb bakijának tartja, hogy az egyikben rosszul írt egy betűt.

12.

Igazi munkamániás, 2015 óta csak egyetlen olyan év telt el úgy, hogy nem szerepelt minimum három mozifilmben.

13.

A kedvenc filmje a Tiszta románc, így nem csoda, hogy egyből ugrott, amikor Quentin Tarantino vele szeretett volna dolgozni a Volt egyszer egy... Hollywoodban.

14.

Egy londoni partin több mint fél órát beszélgetett úgy a brit királyi családba (azóta már nem) tartozó Harry herceggel, hogy azt hitte róla, egy másik vörös híresség, az énekes Ed Sheeran áll vele szemben.

15.

Amikor elutazik valahova, szeret a hozzá közel állóknak leveleket és képeslapokat küldeni. Mindezt azért, mert sajnálja, hogy manapság már csak számlákat kapnak az emberek a postaládájukba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.