5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod októberben - Érkezik a tavalyi év egyik legjobban várt filmje

Az utolsó párbaj filmajánló film Az igazság bajnokai október Dűne
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Középkori lovagpárbaj egy hölgy becsületéért, Magyarországon forgatott sci-fi sztárparádé, hazai természetfilm a mozikban, egy kultikus csajsorozat felélesztése és skandináv groteszk is helyet kapott az e havi ajánlónkban. Összegyűjtöttük a legfontosabb októberi mozis és tévés premiereket.

Az utolsó párbaj (The Last Duel)

Hazai mozis premier: 2021. október 7.

Megtörtént eseményen, a francia történelem egyik leghíresebb párbajának történetén alapul ez a kosztümös film, amelyben Matt Damon és Adam Driver játssza az egymással barátságot ápoló, majd egyikük feleségének vádjai miatt halálos ellenféllé váló két középkori lovagot. A rendezői székben pedig az a Ridley Scott ül, aki nem csak rendezőlegenda, de a történelmi filmek zsánerében is számos alkalommal bizonyított már, a Gladiátorral, az 1492-vel, a Mennyei királysággal.

Dűne (Dune)

Hazai mozis premier: 2021. október 21.

Az év egyik legjobban várt filmje persze eredetileg a tavalyi év egyik legjobban várt filmje volt, de a világjárvány lecsengésével végre tényleg megérkezik a nagyvásznakra ez a monumentális, nagyrészt Magyarországon forgatott sci-fi. A sci-fi irodalom egyik alapművéből készített adaptációban ráadásul igazi sztárparádé vonul fel Zendaya, Josh Brolin, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson részvételével, a főszerepben pedig Hollywood új üdvöskéjével, Timothy Chalamet-vel.

Vadlovak – Hortobágyi mese

Hazai mozis premier: 2021. október 21.

Néhány évvel ezelőtt a Vad Magyarország című alkotás bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek is lehet helye a mozikban, sőt lehet milliós nézettsége is. A Vad Magyarországot készítő Török Zoltán új filmje három évig készült, és különleges új technikákat felhasználva mutat be egy játékfilmhez hasonló történetet a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világáról.

Gossip Girl – Az új pletykafészek (Gossip Girl)

Hazai tévés premier: 2021. október 26. (HBO)

Közel tíz éve már annak, hogy véget ért a 2000-es évek elejének egyik kultikus tinisorozata, és sokat változott azóta a világ: de a pletyka műfaja örök népszerűségnek örvend, és még a terjesztési technikák is fejlődtek azóta. Nem csoda, hogy felélesztették a Gossip Girl-t is, aminek új változata ismét csak gazdag magánsulisok között játszódik, sőt még Kristen Bell is visszatér a mindentudó elbeszélő szerepében. Az új széria premierjével párhuzamosan pedig a régi sorozat évedai is felkerülnek az HBO GO-ra.

Az igazság bajnokai (Riders of Justice)

Hazai mozis premier: 2021. október 28.

Ha szeretted az Ádám almáit, a Gengszterek fogadóját és a Zöld henteseket, ha vevő vagy az groteszk humorra skandináv módon, ha kíváncsi vagy Mads Mikkelsenre valami tőle teljesen szokatlan szerepben, akkor irány a mozi október végén! Az említett filmeket jegyző alkotói gárda új filmje ugyanis ismét telitalálat, ezúttal egy tragikus metrómerényletet követő önbíráskodás láncreakciójának sztorijába foglalva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.