A díjkiosztókra mindig befüvezve megy el - 10 érdekesség a 75 éves Susan Sarandonról

Forrás: Getty Images via AFP/Amy Sussman -
színésznő díjkiosztó Hollywood Susan Sarandon születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
75. születésnapját ünnepli Hollywood egyik leginkább lenyűgöző kisugárzásával rendelkező dívája, Susan Sarandon. A jeles alkalomból pedig összegyűjtöttünk róla 10 olyan különleges információt, amelyekről biztosan még te sem hallottál.

Félig olasz

Anyai ágon mindkét nagyszülője olasz származású: a nagyapja még a szicíliai Ragusában született, és onnan vándorolt ki Amerikába, a nagyanyja pedig a toszkániai Coregliából induló emigránsok gyermeke volt. Apai ágon angolok, írek, walesiek és németek az ősei.

Ma 75 éves Susan Sarandon, boldog születésnapot! Forrás: Getty Images via AFP/Amy Sussman

Takarítónőként kezdte

Mielőtt színésznő lett volna belőle, sokféle munkából tartotta el magát. Dolgozott fodrászként, telefonos kisasszonyként, pincérnőként, és lakásokat is takarított.

A férje helyett fedezték fel


21 éves korában férjhez ment az egyetemi diáktársként megismert Chris Sarandonhoz, felvéve annak családnevét (a saját eredeti vezetékneve Tomalin). A férje színészi ambícióit támogatva ő is beült az egyik meghallgatására, és helyette őt fedezték fel. Így élete első színészi munkája rögtön egy mozifilm, a Joe című dráma női főszerepe lett. Chris Sarandonnal 13 év után váltak el, és a művésznevét ekkor már nem változtatta meg emiatt.

Sokáig azt hitte, nem lehet gyereke

Hosszú ideig nem tudott teherbe esni, és az orvosoktól azt a diagnózist kapta, hogy az endometriózisa miatt csak akkor lehet gyereke, ha megműtteti magát. Ezért aztán számára is a semmiből jött, amikor 37 évesen egyszer csak kiderült, hogy gyereket vár. Az apa egy nála 12 évvel fiatalabb, Franco Amurri nevű olasz filmes srác volt, akivel csak alkalmi viszonyt ápoltak, és aki akkor még a szüleivel lakott. (És aki később filmrendező lett.)

Baseballpályán jött össze élete szerelmével


Az 1988-as Baseball bikák forgatásán jött össze a kolléga Tim Robbins-szal, akivel ezután több mint 20 évig éltek együtt, igazi hollywoodi álompárt alkotva, noha soha nem házasodtak össze. A kapcsolatuk pedig nem csak a szerelemre és a színészetre terjedt ki, de a politikai aktivizmusra is, amit közösen is nagy erőkkel műveltek, háborúellenes és baloldali ügyek mellé állva.

Mindhárom gyermeke a szakmájában dolgozik

Tim Robbinstól két gyermeke született: Miles Robbins színész lett, Jack Henry Robbins pedig rendező. A korábbi kapcsolatából született Eva Amurri pedig szintén színésznő, akit többek között a Kaliforgia és Megdönthetetlen sorozatokban, vagy az Apa ég! című mozifilmben láthattunk.

Szeret füvezni

Ezt ma már szinte az összes amerikai államban legálisan megteheti, de korábban évtizedekig tiltott dolognak számított. Éppen ezért keltett feltűnést, amikor egy interjújában nyíltan mesélt róla, és arról is, hogy életében szinte az összes filmes díjkiosztón be volt kicsit tépve.

Az Oscar-szobrát a fürdőszobájában tartja

A kilencvenes évek elején szinte minden évben jelölték Oscar-díjra (és ezeken a gálákon nem volt betépve saját bevallása szerint). A Thelma és Louise, a Lorenzo olaja és Az ügyfél jelölései után pedig a díjat is elnyerte egy halálsoron dolgozó apáca szerepéért a Ments meg, Uram!-ban. Az Oscar-szobrát azóta a szerinte legméltóbb helyen, a fürdőszobájában tartja.

Üldözte a Playboy

A hosszú karrierje során számtalanszor játszott erős szexuális kisugárzású nőket, nem függetlenül persze a személyes adottságaitól. Erre természetesen a Playboy magazin is felfigyelt, és összesen 25 alkalommal tettek neki ajánlatot, hogy vetkőzzön le szép nagy összegért az újság oldalain. Minden alkalommal nemet mondott.

Három tetoválása van

A gyermekei monogramját a tarkójára varratta, a jobb alkarján egy kalitkából szabaduló madár látható, a bal alkarján pedig egy stilizált A betű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.