Rémes teremtmény ragadhatta el a Bermuda-háromszögnél eltűnt hajót

Forrás: http://bermudatrianglehistory.blogspot.hu -
Bermuda-háromszög óriáskalmár eltűnt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Cyclops nevű hadihajó 1918. márciusában indult el utolsó útjára. Azóta sem tudni, mi történt vele. 

Rejtély, halál, rettegés: ezekkel a szavakkal szokták jellemezni a Bermuda-háromszöget. A Bermuda-háromszög különös történetével már sokan, sokféleképpen foglalkoztak, a rejtély azonban máig megoldatlan marad. Senki sem tudja, hogy titokzatos körülmények között hová tűnnek innen a repülőgépek, hajók és azok teljes legénysége, teljesen nyomtalanul.

Bár egy ausztrál kutató szerint nincs itt semmiféle rejtély, azért még a mai napig vannak olyan esetek, melyekre képtelenség logikus magyarázatot találni.

Az egyik ilyen a Cyclops hadihajó, amely 1918. márciusában tűnt el a területen. Az amerikai hadsereg hajója 19 ezer tonnát nyomott, 180 méter hosszú volt, és 300 fős legénységgel rendelkezett, amikor nyoma veszett. Utolsó útján Barbadosból Norfolkba tartott, de már sosem érkezett meg úticéljához, nyomtalanul eltűnt. Ráadásul ez volt az első hajó, amely rádióval rendelkezett, de még csak vészjelzést sem adtak le.

Az USS Cyclops az amerikai haditengerészet kötelékébe tartozó szállítóhajó volt Forrás: U.S. Navy Archive Photo

Mi történhetett?

A roncsot többezer kilométerrel arrébb találták meg, valószínűleg a Golf-áramlat sodorta el ennyire. Hogy mi történt, arra a mai napig csak teóriák vannak. Azt már egy fokkal könnyebb kitalálni, hogy mi nem történt a hajóval: aknára nem futhatott, és az sem valószínű, hogy egy német tengeralattjáró okozta volna a vesztét. Volt egy olyan teória is, hogy az arrafelé tomboló viharok pusztították el a hajót, de ez a feltételezés is gyenge lábakon áll.

Nem csak repülőgépek, hanem nagy számban hajók is eltűntek az "ördög háromszögében" Forrás: Bermuda Trangle

Az igazság ennél sokkal borzasztóbb lehet

Van, aki úgy tartja, a földönkívüliek miatt veszett oda a hajó, viszont van egy ennél sokkal hihetőbb elgondolás is: sokak szerint a Bermuda-háromszög legendás tengeri szörnye, az óriáskalmár pusztította el a hajót.

A régi tengerészlegendák gyakran visszatérő "sztorija" volt a krák, a hajókat mélybe rántó óriáspolip Forrás: Colossal Squid

A hajósok máig számolnak be rettenetes óriáspolipokról, melyek akár 45 méter hosszúak is lehetnek. Az óriáspolipok létezése egyébként nem mítosz, bár keveset tudunk róluk. Richard Ellis, az Amerikai Természettudományi Múzeum kutatója 1986-ban számolt be arról, hogy két fiú a floridai St. Augustine partjainál gigantikus állattetemet talált, amiről senki sem sejtette, hogy mi lehet. Ellis biztos volt benne, hogy egy óriáspolipról van szó. Később, 1995-ben született egy tanulmány, ami megcáfolta Ellist. A tanulmányban arról írnak, hogy az 1986-ban talált tetem valójában oszlásban lévő bálnaháj, nem tengeri szörny.

Máig nem lehet tudni, hogy mi a pontos igazság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.