Rejtély, halál, rettegés: kísértethajók a Bermuda-háromszögben

Forrás: http://bermudatrianglehistory.blogspot.hu -
Bermuda-háromszög rejtély lezuhant gép titok elsüllyedt hajó elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bermuda-háromszög különös történetével már sokan sokféleképpen foglalkoztak, a rejtély azonban máig megoldatlan maradt. Hová tűnnek innen titokzatos körülmények között a repülőgépek, hajók és azok teljes legénysége teljesen nyomtalanul?

Az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentációk hiányossága miatt sokan paranormális és természetfeletti jelenségekkel, vagy éppen földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eseteket, de született számos tudományos alapokon nyugvó magyarázat is. Az a néhány túlélő, aki a határtalan szerencsének köszönhetően élve visszatért a Bermuda-háromszögből, arról számoltak be, hogy rosszul működtek a műszerek, az ég furcsán sárgás színű lett, a hajóskapitányok számára pedig megmagyarázhatatlannak és majdnem végzetesnek bizonyult a víz felhajtóerejének hiánya.

Forrás: http://bermudatrianglehistory.blogspot.hu

Hol is van a Bermuda-háromszög?

A Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög-háromszöge egy terület neve az Atlanti-óceánon, Florida, Puerto Rico és Bermuda határolja.

Az elveszett hajók kikötője

1921 januárjában a Caroll A. Deeringet a Gyémánt-zátonyokon találták gazdátlanul, teljes vitorlázattal, fedélzetén mindössze két élőlénnyel: egy macskapárral. A leghátborzongatóbb az volt, hogy a hajókonyha tűzhelyén a megfőzött étel várta a legénységet. Ugyanebben az évben tucatnyi más hajó is eltűnt a térségben. Java részük szokásos útjára indult a Bermudákra, Jamaicába, Miamiba, de végül valamennyi ugyanahhoz a kísérteties végcélhoz jutott el: az elveszett hajók kikötőjébe. De az eltűntek listája valójában igen hosszú.

Forrás: http://bermudatrianglehistory.blogspot.hu

Szerepel rajta többek között az amerikai haditengerészet Cyclops nevű, 19.360 tonnás szénszállító hajója, amely 300 fős személyzettel tűnt el nyomtalanul 1918 márciusában. Aztán a Marine Sulphur Queen 15.000 tonnányi áruval és 39 fős személyzettel tűnt el 1963 februárjában. A British South American Airways Star Tigerjének hatfőnyi személyzettel és 25 utassal 1948 januárjában veszett nyoma. Majd a Star Ariel 1949-ben és egy Douglas DC-3 1948 decemberében vált köddé. Ezek az eltűnések azonban csak töredékei annak, amennyi még megtörtént e különös térségben.

Mi lehet a rejtély mögött?

Vannak, akik úgy vélik, hogy ebben a térségben nagy mennyiségű metángáz szivárog az óceán mélyéből. A metángáz könnyebb, mint a levegő, ezért felemelkedik a légkörbe. Ez okozhat oxigénhiányt, vagy hogy felrobbannak az átrepülő gépek. Mások pedig úgy vélik, hogy a régmúltban egy hatalmas meteorit csapódott itt be. Ha ez igaz, a meteorit hatalmas vastartalma okozhatja a navigációs műszerek tévedéseit. Ezek a lehetőségek azonban továbbra sem adnak válaszokat arra, mégis hová tűnhetett a számos lezuhant gép illetve elsüllyedt hajó személyzete.

Forrás: http://bermudatrianglehistory.blogspot.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.