Kitty Bich Thuy Ta vietnámi származású írónő magyar gyerekeknek ír mesekönyveket

Fotó: Kecskeméti József -
Interaktív könyvbemutató gyerekek könyv Kitty Bich Thuy Ta mesekönyv könyv megjelenés könyvajánló gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitty Bich Thuy Ta, vietnámi származású, de magyarnak vallja magát. Az írónő három éves kora óta Magyarországon él, és mindig is érdekelte a filmesek világa. Kitty 2018-ban írta meg első könyvét, idén októberben pedig a harmadikat dobta piacra, de nagy álmokat dédelget.

Kitty a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi szakán végzett PR szakirányon 2010-ben, a mesterképzését pedig a Bournemouth Egyetem Filmművészeti szakán végezte írói szakon 2011-ben. Az elmúlt tíz évben a filmszakmában dolgozott mint rendezőasszisztens és színészasszisztens, hazai és nemzetközi produkciókban egyaránt.

A 2018-ban megjelent Varázsecset című könyv első része 2011-ben diplomamunkának készült a bournemouthi egyetem forgatókönyvírói szakán. Kittynek dédelgetett álma volt, hogy minél több emberhez eljusson a Varázsecset világa, és reméli, egyszer filmvászonra is kerülhet. A harmadik könyv kiadásával párhuzamosan első könyvének angol nyelvű fordítása is megjelent.

A könyv egyedülálló a magyar piacon és eltér a korábbi könyveitől, mivel interaktív olvasási élményen keresztül vonja be a 8-14 éves korosztályt.

Egy igazi társasjáték, amit egyedül is játszhat az olvasó. Ebben a kalandban az olvasó irányíthatja a történetet, rajta múlik, hogy a főhősök sikerrel járnak-e Kleopátra rejtélyének felderítésében.

Kitty Bich Thuy Ta különleges mesekönyveket ír. Fotó: Kecskeméti József

A könyvről röviden

Leonardo Morelli, a Varázsecset-sorozat második kötetéből már jól ismert kalandor festőt ezúttal Egyiptomba szólítja egy rejtélyes ékszerrablás. Kifürkészésre váró titkok és izgalmas feladványok vezetnek a megoldásig, és Leonardo mester ezúttal nem boldogulhat az olvasó segítsége nélkül. Így szüksége van egy olyan valakire, aki segít neki a nyomozásban!

Furfangos fejtörők, kézügyességet igénylő feladatok, változatos rejtvények teszik próbára az olvasót,
miközben az egész családnak kijut a mókából. Hiszen rajtuk múlik, hogyan végződik a kis csapat
kalandja a Nílus völgyében!

Kitty harmadik könyve azért is különleges, mert ezt a kötetet egyedül valósította meg, és egyedül adja ki.

Kitty „A varázsecset – Az utazónapló 1. - Rejtélyes ékszerrablás Egyiptomban" című könyve október 8-án érkezett meg a nyomdából, a könyvbemutató pedig október 9-én volt. A különleges rendezvényt Gere Orsolya színésznő nyitotta meg. Az írónő könyvei bárki számára megvásárolhatók, és akár mikulásra, akár karácsonyra tökéletes ajándék lehet.

Kitty Bich Thuy Ta eddig megjelent könyvei. Fotó: Kecskeméti József

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.