"Szívbemarkoló, mégis reményt keltő líra egy nehéz időszakban" – így összegzi Pajor Tamás, művésznevén a Prédikátor legújabb, katartikus produkcióját, amely mellé a legnagyobb sztárok álltak. Garantált a dallamtapadás: íme a Lélegző.

A legendás dalszerző-előadót, egyben a meghatározó, egykori Neurotic zenekar frontemberét 2019 óta Prédikátorként is ismerheti a hallgatóság: a Fonogram és Artisjus által díjazott, termékeny zenész ugyanis a könnyűzenében egyedülálló módon formálja transzcendens gondolatait leleményes mondatokká, így tartva tükröt a közönségnek.

Pajor Tamás ezúttal egy lélekemelő metaforával összegzi az évet, amely nemcsak sokunk zivataros, nehéz időszakára utal, de egyfajta feloldást is kiolvashatunk soraiból:

"A Lélegző egy dalba foglalt sóhajtás, egy égre néző vallomás, a bennünk élő gyermek hangja" – mondja az előadó. A libabőrt előidéző szerzeményt kiválóan tolmácsolják olyan további, elismert előadók, mint a gyönyörű énekhanggal megáldott Király testvérek, Zséda kifinomult játékával, Kökény Attila, valamint Dobrády Ákos karakteres tónusaival.

A folyamatosan építkező, fülbemászó zenei alapért pedig Szentkirályi György felelt, akivel Tamás több projektjén is dolgozott már, hasonlóan ifj. Balogh Ferenchez, aki a felvétel produceri munkálatait jegyzi.

Hallgasd meg itt az újdonságot!