Színekként látja a hangokat a rekordokat döntögető új szupersztár - 10 érdekesség a 20 éves Billie Eilishról

Billie Eilish magazin szupersztár szülinap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lombikbébiként fogant, a művészneve igazából az első két keresztneve, rekordot döntött James Bonddal, és utálja a pornót. Ezekről és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a zenei világ legújabb szupersztárja, a még mindig csak 20. születésnapját ünneplő Billie Eilish kapcsán.

Lombikbébiként fogant


A színésznő-tanár-zenész Maggie Baird és a színész-zenész Patrick O'Connell második gyermekeként született. Mivel a házaspárnak egészségügyi problémák miatt természetes úton nem tudott megfoganni a gyermeke, így a mesterséges megtermékenyítés segített abban, hogy a világ megkaphassa Billie Eilisht – és Billie Eilish megkaphassa a világot.

A zenei világ legújabb szupersztárja, Billie Eilish a 20. születésnapját ünnepli Forrás: Samir Hussein/WireImage/2021 Samir Hussein/Samir Hussein

A művészneve igazából az első két keresztneve


A hivatalos neve Billie Eilish Pirate Baird O'Connell. A Billie nevet a születése előtt elhunyt nagypapájáról kapta; az Eilish az Erzsébet ír megfelelője, utalva a család ír gyökereire; a Pirate ('kalóz') nevet a bátyja adta neki; a Baird az édesanyja vezetékneve; az O'Connell az édesapjáé.

A bátyja az alkotótársa

Nem csak az egyik nevét kapta a bátyjától, de számos slágerét is. Mindketten már egészen fiatalon elkezdtek zenélni és dalokat írni, és azóta is együtt alkotnak – amiben persze nagyban segítette őket, hogy a szüleik magántanulóként foglalkoztak velük, a lehető legnagyobb hangsúlyt fektetve a kreativitásuk kibontakoztatására. A testvére, Finneas O'Connell ott áll mellette dalszerzőként, producerként és színpadi zenészként is.

Halálosan szerelmes volt Justin Bieberbe


Kiskamaszként olyan szinten rajongott az akkoriban a világhír csúcsán lévő csajkedvenc Justin Bieberért, hogy a szülei már komolyan aggódni kezdtek érte, amikor képes volt napokig sírni a viszonzatlan szerelem fájdalma miatt. Azóta már mindketten világsztárok, és a zenei együttműködés is összejött már.

Színesben látja a hangokat


A szinesztézia nevű mentális jelenség birtokosa, ami azzal jár, hogy a zenét látványként, színek formájában is érzékeli. Ezt ő előnyként fogja fel a zeneszerzés terén, sőt ez a képessége a videoklipje látványvilágára is nagy hatással van.

Rekordot döntött James Bonddal


Még a 18. életévét sem töltötte be, amikor a legújabb James Bond-film, a Nincs idő meghalni számára a testvérével közösen szerzett betétdalt felvették; de még akkor is csak 19 volt, amikor a számot kiadták, ezzel pedig ő lett minden idők legfiatalabb előadója a Bond-széria történetében. A film premierjének világjárvány miatt való halasztása okán a dalt már korábban megismerhette a közönség, ami Nagy- Britanniában minden idők legsikeresebb Bond-dala lett, és Billie Eilish már Grammy-díjat is kapott érte.

Utálja a pornót


Nemrégiben maga nyilatkozott arról, hogy egészen fiatalon, már 11 évesen pornót nézett, és hogy ez mennyire rossz hatással volt a pszichoszexuális fejlődésére. A sok pornótól nem tudott aludni, és egy időben még rémálmai is voltak. Ráadásul a későbbi szexuális életére is rossz hatással voltak a felnőtt filmek. „Az első néhány alkalommal, amikor szexeltem, nem mondtam nemet olyan dolgokra, amelyek nem estek jól. Ez azért volt, mert azt hittem, hogy ez az, amihez vonzódnom kell." – mondta erről.

Minden téren védi az állatokat


Vegetáriánusként nevelték a szülei, felnőve pedig ő választotta a vegán életmódot. De nemcsak az étkezés terén fontos számára az állatok védelme: rendszeresen felszólal értük a nyilvánosság előtt is, és kritizálja azokat az iparágakat, amelyeknek a gyakorlata az állatok kihasználására épül.

Az Oscar de la Renta divatház az ő unszolására hagyott fel az állati szőrmék felhasználásával, így boldogan viselte vintage ihletésű ruhájukat a 2021-es Met-gálán Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A mellei miatt vesztett 100 ezer követőt


„Az emberek félnek a nagy mellektől." Legalábbis ő ezt a következtetést vonta le abból, hogy amikor a korábbi bő ruhás, alakot eltakarós stílusából merészebbre és lengére váltott, ezzel pedig valóban megmutatta a világnak a látványos domborulatait is, hirtelen megcsappant a rajongóinak száma.

Az oltásnak köszönheti az életét


Idén nyáron elkapta a koronavírust, és utána még jó darabig érezte a betegség hatásait. Saját bevallása szerint, ha nem lett volna beoltva, sokkal súlyosabban zajlott volna le a betegség, és ő hálás az oltásnak a saját és a családja életének megvédéséért.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.