Lánya jelentette be a tragikus hírt: elhunyt a legendás filmes

halál gyász Peter Bogdanovich filmrendező szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
82 éves korában elhunyt Peter Bogdanovich amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, producer, színész, író.

A szerb felmenőkkel rendelkező Bogdanovich első igazán nagy sikere az 1971-es Az utolsó mozielőadás volt, mely rögtön nyolc Oscar-jelölést hozott, amiből kettőt díjra is váltott. Hasonlóképp nagy közönség- és kritikai sikert aratott Mi van, doki? és Papírhold című filmjeivel, ugyanakkor színészként is ismerős lehet elsősorban a tévénézőknek, hiszen szerepelt a Maffiózókban és a Szóljatok a köpcösnek! sorozatverziójában is -írja az MTI.

Pályafutása utolsó szakaszában főleg a televíziós produkciókban dolgozott rendezőként és színészként is. A 82 éves Peter Los Angeles-i otthonában hunyta le örökre a szemét, halálhírét lánya jelentette be.

Peter Bogdanovich amerikai rendező a She’s Funny That Way című filmje bemutatóján a 71. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. augusztus 29-én. Forrás: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.