8 érdekesség mindannyiunk kedvenc tinivámpírjáról, a 36 éves Robert Pattinsonról

Robert Pattinson sztárok magazin Batman érdekességek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robert Pattinson az Alkonyat-filmeknek köszönhetően világhírnevet szerzett, ezáltal pedig megnyerte a legszexibb tinivámpír címet is. Azonban Edward Cullen megformálása rányomta bélyegét a karrierjére, és hiába játszott más fontos filmekben, hosszú ideig nem sikerült kilépnie ebből a skatulyából.

Cikkünkben összegyűjtöttünk 8 olyan érdekességet Robert Pattinsonról, melyet biztosan nem tudtál a valaha volt legsötétebb Batmant megformáló színészről. Nézzük, mi teszi különlegessé és egyedivé a világsztárt?

1. Fantasztikus zenész

Robert Pattinson nemcsak nagyszerű színész, hanem tapasztalt zenész is. Zongorán és gitáron már négyéves korától játszik, a zene iránti szeretetét pedig megőrizte felnőttként is. Sőt, néhány saját dala még az Alkonyat filmekben is hallható. Érdekesség, hogy gyerekként sokáig arra vágyott, hogy a zenei életben rapperként érvényesüljön.

Néhány saját dala az Alkonyat filmekben is hallható Forrás: Summit Entertainment

2. Kirúgták az iskolából

Az életét sosem szerette szabályok szerint élni, és ezt az életfilozófiát már tinédzserkorában is követte. 2017-ben szerepelt a The Howard Stern Show-ban, és elmesélte, hogy azért rúgták ki az általános iskolából, mert rajtakapták, ahogy épp pornográf magazinokat ad el a társainak.

3. Kivágták a Hiúság vására című filmből

Mielőtt szerepet kapott a Harry Potter: A Tűz serlege című filmben, Pattinson megszerezte A Hiúság vására filmből Becky Sharp fiának szerepét. A színész izgatott volt, hogy debütálhat és láthatja magát a képernyőn, azonban csak a vetítésen jött rá, hogy jeleneteit kivágták a produkcióból.

4. A Jólét című film főszerepét kifejezetten neki írták

Az Alkonyat első részének megjelenése után tíz évvel az a megtiszteltetés érte a 36 éves színészt, hogy casting nélkül megkapta a Jólét főszerepét. Valójában egy email is közrejátszott az események alakulásában, de Josh Safdie, a rendező már akkor tudta, hogy Pattinson bármit el tud játszani.

Robert Pattinson a Jólét című filmben Forrás: AFP

5. Pattinson a világ legjóképűbb pasija

Ízlések és pofonok, hogy ki a világ legsármosabb férfija, azonban 2020 elején, Dr. Julian De Silva kozmetikai sebész hivatalosan is a Batman főszereplőjét nevezte ki a méltó címre. Egy konkrét aranymetszés alapján 92,15 %-os pontosságot kapott, így ha akarnánk, se tudnánk vitatkozni az eredménnyel.

6. Minden vágya volt, hogy Star Wars filmben szerepelhessen

Először 2013-ban kérdezték Robert Pattinsontól, hogy mit szólna, ha elutazhatna a messzi-messzi galaxisba. Ekkor nyilatkozta, hogy kérdés nélkül igent mondana, ha szerepelhetne a Csillagok háborújában. Sőt, hozzátette, hogy még Jar Jar Binks bőrébe is szívesen bújna.

7. Lemondott az egyetemről

17 éves korában megszerezte Cedric Diggory szerepét a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, majd ennek következtében választania kellett a tanulmányai és a karrierje között. Végül úgy döntött, hogy az egyetem helyett a színészetet választja.

Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben Forrás: AFP/© Warner Bros

8. Egy álma teljesült azzal, hogy megkapta Batman szerepét

Nemrég debütált a legújabb Batman film, melyről a megjelenésekor írtunk a Life.hu oldalán. A színész számára ez volt élete eddigi legérdekesebb, legkülönlegesebb szerepe, a kritikusok pedig nem győzték dicsérni színészi kvalitásait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.