Hollywood sötét titkai, amelyektől rögtön máshogy fogod látni az álomgyárat 2. rész

Forrás: Collection ChristopheL via AFP/Alfred J Hitchcock Productions -
sötét titok Frank Sinatra Marlene Dietrich Hollywood magazin Alfred Hitchcock Sean Connery Ava Gardner
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A régi Hollywood korszakából a mai napig fel-felbukkannak eddig még sosem hallott, botrányos történetek, melyek teljesen új megvilágításba helyezik az álomgyárat. Kegyetlen szabályok, abortuszra kényszerítés, melyekből kiderül, hogy Hollywood mégsem az a varázslatos hely volt, mint amilyennek gondolnánk. Mindazonáltal mindegyik történet lenyűgöző bepillantást enged a kulisszák mögé.

Alfred Hitchcock még sötétebb oldala

A horror műfajának mestere nem csak a filmvászonra tudott hátborzongató történeteket kitalálni. A Madarak című kultfilm forgatásán a rendező Tippi Hedren megszállottjává vált, lényegében üldőzte őt a forgatások alatt. Elemezte a kézírását, és még a munkán kívül is kerített valakit, aki követte a színésznőt.

Alfred Hitchcock Forrás: Collection ChristopheL via AFP/Alfred J Hitchcock Productions

Önmagában már ez sem szerencsés, azonban a történet itt nem ért véget. Egy alkalommal Hitchcock bezárta Hedrent egy szobába, tele élő madarakkal, egészen addig, ameddig a színésznőt idegösszeomlás miatt kórházba nem szállították. Így a színésznő sikolyai a filmben már egészen más érzéseket váltanak ki belőlünk. Mindent a hiteles alakításért?

Több színésznőt is abortuszra kényszerítettek

Ava Gardner szerződésében kikötötték, hogy nem eshet teherbe, és ez akkor sem változott, amikor a színésznő feleségül ment Frank Sinatrához. Gardner tisztában volt azzal, hogy ha mégis anyává válna, az derékba törné a karrierjét, és nem kapna fizetést. Akkoriban Sinatra sem volt fényes helyzetben, így ki tudja, mi lett volna velük, ha mégis családot alapítanak.

Később, amikor mégis teherbe esett, az MGM stúdió Londonba küldte, ahol abortuszon esett át. A helyzetet végtelenül diszkréten oldották meg, de annyira, hogy még Sinatra sem tudott a történtekről.

Frank Sinatra és Ava Gardner Forrás: Getty Images/Keystone

De nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Lana Turner 17 éves volt, amikor bekerült az álomgyárba. A közönség imádta, de főleg a férfiak, Lana pedig nyolcszor ment férjhez. Egyszer azonban megtörtént a baj: a színésznő teherbe esett, a stúdiót pedig ez egyáltalán nem hatotta meg.

Ekkor éppen Hawaii-on volt, hogy reklámozza egyik filmjét, így a stúdió odaküldte a saját magánorvosát, hogy elvégezze az abortuszt a szállodai szobában. Már önmagában ez is rettenetesen hangzik, de ezt még megfejelték azzal, hogy a színésznő anyjának kellett befognia a színésznő száját a műtét közben, hogy ne lehessen hallani, ahogy sikít. Érzéstelenítőt egyáltalán nem használtak, majd a műtét számláját levonták a színésznő fizetéséből.

Lana Turner Forrás: Collection Christophel via AFP/© MGM/Mgm

A szépségért meg kell szenvedni

Ez a mondás nem újkeletű. Már Hollywood aranykorában is végeztek plasztikai műtéteket, csak természetesen teljesen más technológia állt rendelkezésükre, min manapság. Joan Crawford színésznőnek például több hátsó fogát is kihúzták, hogy arccsontját jobban kiemeljék. Állítólag Marlene Dietrich is átesett ugyanilyen beavatkozáson, neki a felső őrlőfogait távolították el.

Joan Crawford Forrás: Collection Christophel/COLLECTION CHRISTOPHEL/Collection Christophel

Sean Connery titka

Sean Connery minden idők leglegendásabb, legikonikusabb James Bondja, ez nem is kérdés. Azonban az utóbbi években felütötte a fejét egy igencsak meglepő pletyka. Állítólag Sean Connery az 1962-es Dr. No című filmtől kezdve minden további James Bond filmben kénytelen volt eltakarni ritkuló haját. A kosztümösök és sminkesek pedig olyan jó munkát végeztek, hogy ez soha senkinek nem tűnt fel több mint fél évszázadon keresztül.

Sean Connery - James Bond 007 Forrás: Collection Christophel via AFP/© Eon Productions/Eon Productions

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.