Visszatért Brendan Fraser: hosszú percekig állva tapsolták a meghatódott színészt

Forrás: NurPhoto via AFP/Luca Carlino/NurPhoto/Luca Carlino -
Brendan Fraser velencei filmfesztivál visszatérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Percekig tartó ovációval ünnepelte a The Whale című filmet és főszereplőjét, Brendan Frasert vasárnap a velencei filmfesztivál közönsége.

Fraser, A múmia és Az őserdő hőse című filmek sztárja, aki az elmúlt évtizedben a háttérbe húzódott, Darren AronofskyThe Whale című filmjével tért vissza rivaldafénybe a múlt héten kezdődött Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon megrendezett premieren. A Lido filmpalotájának nagytermében percekig tapsolt a közönség a produkció végén, és a lelkes fogadtatáson Fraser a könnyekig meghatódott.

A színész a filmben Charlie-t alakította, egy 270 kilós angoltanárt, aki megpróbál kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves kamasz lányával. Fraser játékát a Variety.com cikke szerint máris Oscar-esélyesnek könyvelték el.

Aronofsky tíz éve dédelgette Samuel D. Hunter színműve megfilmesítésének tervét. Különösen a darab egy mondata fogta meg: "Az emberek képtelenek nem törődni". A rendező szerint ez motiválta az adaptáció elkészítését. A megfilmesítés elsősorban azért váratott magára, mert sehogy sem talált megfelelő színészt Charlie szerepére egészen addig, míg pár éve meg nem látta Frasert egy kis költségvetésű brazil filmben.
"Charlie a leghősiesebb karakter, akit valaha játszottam" - mesélte Fraser. "A szuperereje abban rejlik, hogy meglátja a jót másokban, és segít előhozni belőlük."

A kanapéról csak ritkán mozduló férfi szerepéhez a jelentős túlsúlyt jelző maszkot és öltözéket készítettek számára, volt, hogy akár hat órán át alakították át a szerep kedvéért. "Megtanultam, hogy hihetetlenül erős embernek kell lenned, fizikailag és szellemileg is, hogy ezt a testet be tudd lakni" - fogalmazott.
A tanár mély empátiával és szeretettel viseltetik környezete iránt. Igyekszik mindent megtenni lányáért, Ellie-ért is, akit a Stranger Things sztárja, Sadie Sink alakít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.