55 éves lett Lisa Bonet, akinek Lenny Kravitz és Jason Momoa is örök hűséget fogadott

Lenny Kravitz Lisa Bonet magazin születésnap Jason Momoa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
55. születésnapját Lisa Bonet, aki különleges családból származva vált előbb tini tévésztárrá, majd erotikus ikonná, a világ legjobb pasijai közül kettőnek a feleségévé, nem mellesleg pedig egy hollywoodi sztárszínésznő anyukájává. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk róla egy nagy adag érdekességet.

Az édesanyjával szakított a családja a házassága miatt


Anyai ágon a mai Lengyelországból és Oroszországból származó zsidók az ősei, és a családnak ez az ága nem fogadta épp kitörő örömmel, hogy Lisa Bonet édesanyja egy afroamerikai férfihoz, az operaénekes Allen Bonet-hoz ment feleségül. A konfliktus odáig fajult, hogy a színésznő édesanyja megszakította minden kapcsolatát a családjával, és csak később, a válása után rendeződött velük újra a viszonya.

Ateistának nevelték, vallásos lett belőle


Noha mindkét ágon erős vallási gyökerekkel rendelkező családból származik, a két szülője egyaránt ateistának vallotta magát, és ebben a szellemben nevelték a gyerekeiket is. Lisa Bonet ennek ellenére hívő lett, noha saját bevallása szerint ez nem kötődik egyik egyház hivatalos formuláihoz sem, sokkal inkább egyfajta természetes isteni szeretet vallása.

Botrányhős showman oldalán kezdett el szerepelni


Kislányként szépségversenyeket nyert, és már 11 évesen reklámokban szerepelt, híressé pedig 16 évesen vált, amikor szerepet kapott a Cosby tévés komédiasorozatban. A vicces családi tévéműsoraira révén közismert Bill Cosbyról pedig csak évtizedek múltán, a #MeToo-mozgalom idején derült ki, hogy rengetegen sorozatos nemi erőszakkal vádolják, többek között egykori beosztottjai és munkatársai is. Szerencsére Bonet-nak erről az oldaláról nem kellett megismernie Cosbyt.

Híressé16 évesen vált, amikor szerepet kapott a Cosby tévés komédiasorozatban Forrás: NORTHFOTO/ZUMA Wire/Lynn Goldsmith

Ő tette híressé Lenny Kravitzet


Amikor a nyolcvanas évek második felében összeismerkedett Lenny Kravitz-cel, az énekes még egyáltalán nem számított ismertnek, és Romeo Blue néven próbált befutni. Lisa Bonet pedig már népszerű sorozatsztárnak számított, így egyből a bulvárlapok címlapjára kerültek. Kravitz első albumairól jó néhány dal született Bonet ihletésére, sőt a Let Love Rule című bemutatkozó lemezén Bonet társszerzőként is közreműködött. Legendás házasságuk viszont végül mindössze 6 évig tartott.

Zoe Kravitz, Lenny Kravitz, Lisa Bonet Forrás: AFP

A lánya megismételte félmeztelen címlapfotóját


1988-ban félmeztelenül pózolt a neves Rolling Stone magazin címlapján, ekkor már 2 hónapos terhesen a Lenny Kravitz-cel közös gyermekükkel. A megszületett kislány a Zoë Kravitz nevet kapta, és azóta hollywoodi sztárszínésznő lett belőle is (Batman, Hatalmas kis hazugságok). 2018-ban pedig Zoë Kravitz újraalkotta az édesanyja egykori címlapfotóját, félmeztelenül pózolva a Rolling Stone elején.

Számos országban betiltották a szexjeleneteit


Az Angyalszív című filmben többek között azért vállalt szerepet, hogy végleg leszámoljon a tévéből ismert jókislány imidzsével. Ez olyannyira sikerült neki, hogy a Mickey Rourke-al közös szexjeleneteit annak explicit volta miatt számos országban cenzúrázták, sőt volt, ahol be se mutatták emiatt.

Az Angyalszív című filmben többek között azért vállalt szerepet, hogy végleg leszámoljon a tévéből ismert jókislány imidzsével Forrás: Tri-Star Pictures

Valójában teljesen máshogy hívják


1992-ben kezdett párkapcsolatba a jógaokatató Bryan Kesttel, és olyannyira a keleti vallások és filozófiák hatása alá került, hogy hivatalosan is megváltoztatta a nevét Lilakoi Moon-ra. A papírjaiban azóta is ez áll, noha színésznőként megtartotta a Lisa Bonet-t.

Utálja a tévét


Az otthonában nincs televízió, és másoknak sem engedi, hogy tévét nézzenek a társaságában. Szerinte pénzzé teszi a szépséget, a fiatalságot és az emberi lelket, ez pedig szomorú látvány.

Nemrég ért véget a házassága a világ egyik legjobb pasijával


Lenny Kravitz-hez hasonlóan szintén még a híressé válása előtt jött össze a nála 12 évvel fiatalabb Jason Momoával. 2005-től kezdődően alkottak egy párt, majd 2017-ben össze is házasodtak, két gyerekük született. A legfrissebb hír vele kapcsolatban pedig az, hogy idén véget ért a kapcsolatuk, és hivatalosan is elváltak, noha a baráti viszony megmaradt közöttük.

Nemrég ért véget a házassága a világ egyik legjobb pasijával, Jason Momoával Forrás: AFP/2017 Getty Images/Emma Mcintyre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.