Visszatérnek Magic Mike álomtestű fiúi - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki februárban

filmajánló sorozat Brendan Fraser Magic Mike Channing Tatum Cate Blanchett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Channing Tatum utoljára dobja le a bőrtangát, Brendan Fraser drámaian veszik el a zsírpárnák mögött, Cate Blanchett művésznagyságként gyűr mindenkit maga alá, Emily Blunt a vadnyugaton kalandozik, és még vietnámi-magyar szerelmi történetnek is tanúi lehetünk. Összegyűjtöttük a legígéretesebb februári bemutatókat.

Magic Mike utolsó tánca (Magic Mike's Last Dance)

Hazai mozis bemutató: 02.09.

Egyszeri poénnak indult, trilógia lett belőle: Channing Tatum chippendale-történetei olyannyira népszerűen bizonyultak a világ mozinézői körében, hogy immár érkezik a harmadik, záró mozifilm is belőlük. Ehhez persze kellett az is, hogy a kigyúrt táncosfiúknak ne csak a testére, de a lelkére is koncentráljanak ezek a filmek a megfelelő humor, és minőségi alkotók kíséretében. Mint amilyen a harmadik részt is rendező Oscar-díjas Steven Soderbergh, vagy a női főszereplőként érkező Salma Hayek.

A bálna (The Whale)

Hazai mozis bemutató: 02.09.

Emlékszünk még a kilencvenes évek kalandfilmjeinek szépfiújára, Brendan Fraserre? A múmia sztárja azóta megjárt sok hullámvölgyet a karrierje és a magánélete tekintetében is, és most egy szó szerint súlyos szereppel tért vissza a csúcsra. A 270 kilós főszereplő megformálásáért már Oscar-díjra is jelölték, a Rekviem egy álomért és A pankrátor rendezője, Darren Aronofsky új filmjében pedig ezúttal is az emberi kapcsolatok természetét boncolgatja egy extrém figura révén.

Tár (Tár)

Hazai mozis bemutató: 02.16.

Szintén Oscar-jelölt alakítás Cate Blanchetté a Tárban, sőt ez csak egy a film hat jelölése közül. A történet középpontjában egy zseniális karmester és zeneszerző áll, akinek sikerült önálló intézménnyé válnia nőként is egy férfidominanciájú szakmában. De milyen árat követel a művészi teljesítmény, és pláne egy hatalmi intézmény működtetése valakinek a személyiségében és viszonyaiban? A Tár ráadásul a #MeToo-kérdéskört is egy speciális nézőpontból világítja meg.

Az almafa virága

Hazai mozis bemutató: 02.16.

Vietnámi-magyar szerelmesfilm? Most már ilyen is van, és februárban a mozikban is megtekinthetjük! A szocializmus évtizedei alatt a baráti Vietnámból rengetegen érkeztek tanulni Magyarországra, és egy ilyen helyzetből indul Az almafa virágának története – ami két idősíkon, a hetvenes években és a jelenben bontja ki aztán a többgenerációs sztoriját.

Az Angolok (The English)

Hazai tévés bemutató: 02.26. (HBO)

Az HBO Max netes felületén már néhány hete látható, a tévében pedig februárban debütál az Emily Blunt jutalomjátékát hozó különleges westernsorozat. Blunt egy olyan angol úrihölgyet alakít, aki azért érkezik meg a veszélyes Vadnyugatra, hogy megbosszulja, a fia halálát. A küldetésében szövetségesre lel egy indián származású veterán katonában, az utazásuk során rá kell jönniük, hogy nem csak a céljaik, de a múltbeli traumáik is hasonlóak.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.