A Sex Pistols egykori énekese nem képviselheti Írországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Emma Mcintyre -
Sex Pistols Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elbukott a Sex Pistols egykori frontemberének kísérlete, hogy ő képviselhesse Írországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

John Lydon ír származású brit zenész és posztpunk zenekara, a Public Image Ltd. csak a negyedik helyen végzett Hawaii című számával a dalverseny írországi válogatójának péntek esti döntőjében a hat induló között.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Emma Mcintyre

Az RTE ír közszolgálati televízió által megrendezett válogatón a hazájában már szép sikereket arató Wild Youth együttes győzött a We Are One című számával.

A Hawaii című szám szerelmeslevél Norához, aki csaknem 50 éve a felesége és Alzheimer-kórban szenved - közölte az indulását januárban bejelentve a 66 éves énekes, aki a hetvenes évek második felében Johnny Rotten néven forgatta fel a zene világát a Sex Pistols punkcsapat élén.
"A dal mindenkihez szól, aki kemény időkön megy keresztül élete útján egy hozzátartozójával. Egyben annak a reménynek az üzenete, hogy a szeretet végül mindent legyőz" - fogalmazott Lydon. Az énekes szülei Írországban születtek, ő maga brit állampolgár.

Az idei dalfesztivált Liverpoolban rendezik május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyert a Stefania című dallal, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.