Nem a méret a lényeg - ők a kedvenc mini mozihőseink

film mozi A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február 16-tól vetítik a hazai mozik a Marvel legkisebb szuperhősének új kalandját, A Hangya és a Darázs: Kvantumániát. A film premierjének alkalmából listára gyűjtöttük a kedvenc picike mozihőseinket.

A törpe és az óriás

A filmkészítők fantáziáját a kezdet kezdete óta foglalkoztatta a szereplők méretváltoztatásainak megvalósítása – pláne, miután rájöttek arra, hogy a kamera trükkjeivel ez viszonylag egyszerűen megvalósítható. A filmtörténet első igazi kísérletezője, és a első sci-fik megalkotója Georges Méliés már 1901-ben leforgatott egy rövidke némafilmes történetet arról, hogy a főszerepben ő maga két személyiségre hasad, melyek közül az egyik növekedni, a másik zsugorodni kezd.

Hófehérke-filmek

A népmesei hét törpe a mozivásznat is meghódította számos korszakban és számos alakban, melyek közül minden bizonnyal a leghíresebb változat a Disney korszakos jelentőségű 1937-es rajzfilmje, minden idők első egész estés animációs mozifilmje. Szende, Morgó, Kuka és a többiek pedig megelőlegezték a filmvásznon olyan később apróságok sikerét is, mint a Gyűrűk ura hobbitjai, a Star Wars ewokjai, vagy a Willow aprónépe.

Fantasztikus utazás

Egy miniatűrré változtatott tengeralattjáró, ami a legénységével az emberi vérben utazik, hogy helyrehozzon egy agysérülést – nem akármilyen ötletre épült ez az 1966-os Raquel Welch sci-fi, amiben a korszaknak megfelelően a cél annál nagyobb: a világ megmentése a hidegháború atomfenyegetésének árnyékában.

Drágám, a kölykök összementek!

A nyolcvanas évek klasszikus családi vígjátékában a szórakozott professzor apuka egyik kísérlete sül el balul, aminek következtében a csemeték egészen picikére mennek össze. Olyan picire, hogy még a családi ház kertje is leküzdhetetlen akadályt jelent számukra, hiszen egy hangya, vagy akár egy vízcsepp is óriási veszedelmet jelent. A második részben pedig már a szülők mentek össze.

A LEGO kaland

Minden kisgyerek játékbirodalmának becses darabjai a kicsike legófigurák, akiknek a kalandjairól az utóbbi években több mozifilm is készült. A sort A LEGO kaland indította, ami bájos és fantáziadús módon mesélt egy olyan világról, ahol minden szipi-szuper, még sincs valami rendben.

Kicsinyítés

Alexander Payne igazi társadalmi szatírát épített a kicsinyítés ötletére egy aprócskává változtatott Matt Damon közreműködésével. Ebben a történetben ugyanis a forradalmian új technológia azt teszi lehetővé, hogy az életükkel elégedetlen és környezettudatos emberek lekicsinyítve sokkal jobb körülmények közé kerülhessenek – hisz a fogyasztási igényeik is kicsire zsugorodnak.

A Hangya-filmek

A Marvel-féle szuperhősbirodalom oszlopos tagja a Hangya, akinek különleges képessége a méretváltoztatás. Az új filmjében minden eddiginél messzebbre megy ebben, és egészen a szubatomi szintig, a kvantumvilágig kalandozik a társaival. Ami pedig ott történik velük, az óriási hatással lesz az egész Marvel univerzumra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.