Hat éve hunyt el Usztics Mátyás: máig nem tudni, hol temették el a színészt

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
sírhely Pelsőczy László temetés Usztics Mátyás urna
2017 tavaszán, április 29-én hunyt el Usztics Mátyás, az Angyalbőrben című sorozat legendás Hunyadi János főtörzsőrmestere. A családja sosem árulta el, hova temették el a színészt, a búcsúztatására is csak két barátot hívtak meg.

Pelsőczy László színművész volt az egyik, aki rész vehetett Usztics Mátyás búcsúztatásán, legjobb barátok voltak.

"Mátyás 19, én 21 éves voltam, amikor megismertük egymást. Életre szóló barátság alakult ki közöttünk, talán azért, mert nagyon hasonlóan gondolkodtunk a világ dolgairól. Rengeteg tervünk volt, Csángóföldön és Amerikában akartunk turnézni, közös színdarabra készültünk. Annyira lelkes volt, hogy gyanússá vált, amikor hetekig nem hallottam róla, és telefonon sem értem el. Utána kaptam a hírt, hogy kórházban van, de már javulófélben. Nem sokkal később én is kórházba kerültem egy karsérülés miatt, amikor az egyik kolléganőnk hívott és kérdezte, hogy hallottam-e, mi történt Mátyással? Mondtam, hogy persze, de már jobban van, hamarosan kiengedik. Furcsán elcsendesedett, majd azt mondta: Mátyás hajnalban meghalt. Innentől nem igen jutottam szóhoz" - emlékezett vissza a Blikknek Pelsőczy, aki szintén nem tudja, hol nyugszik a barátja. A búcsúztatáson jelen lehetett, de a temetésen már nem. Ha volt egyáltalán. Elképzelhetőnek tartja, hogy a felesége és a gyereki őrzik Usztics hamvait.

A csládoin kívül senki sem tudja, hol nyugszik Usztics Mátyás Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Mátyás urnáját a dolgozószobában láttam utoljára, ahol pár percre egyedül hagytak, és érzelmes búcsút vettem a barátomtól. Akkor kiszakadt belőlem a sírás. Megértem a családot, hogy diszkréten kezelik Mátyás végső nyughelyének kérdését, ez az ő ügyük. Könnyen lehet, hogy az urna ma is velük van az otthonukban, esetleg a kertben" - mondta a lapnak Pelsőczy László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.