Hugh Jackman kisfiúként minden nap megcsókolt egy világsztárt - 10 érdekesség az 55 éves sztárról

puszi poszter magazin Hugh Jackman születésnap
Görög vér is folyik az ereiben, diplomás újságíró, egy haverja ajánlotta be a leghíresebb szerepére, és épp most vesz új irányt az élete. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő világsztár, Hugh Jackman kapcsán.

Görög vér is folyik az ereiben

Sydney városában született 1968. október 12-én, egy ötgyerekes család legfiatalabb tagjaként. A szülei mindketten angolok, akik nem sokkal a világra jövetele előtt vándoroltak ki Ausztráliába. Az angol mellett skót (egy nagymama) és görög (egy dédpapa) felmenőkkel is rendelkezik.

Az iskolában minden nap megcsókolt egy világsztárt

Kisfiú korában rajongott a sztárszínésznő Olivia Newton-Johnért, és az iskolai padja fiókjában őrzött róla egy posztert, amit minden nap megcsókolt. Ezért is jelentett számára akkora élményt, amikor a Kardhal című filmjének forgatása közben a szereplőtárs John Travolta bemutatta őt a színésznőnek.

Hugh Jackman, a Kardhal című filmben Forrás: Zuma/ Northfoto/(C) Central Europe Rights/ Northfoto/A. Cooper/Warner Bros. Pictures

Diplomás újságíró

Sokáig arról ábrándozott, hogy nemzetközi ügyekre specializálódott szabadúszó újságíró lesz belőle. Az egyetemi tanulmányai során diplomát is szerzett kommunikációból és újságírásból, de ekkoriban már elkezdte jobban érdekelni a színészkedés.

Egy haverja ajánlotta be a leghíresebb szerepére

A karrierje nagy áttörését és máig legismertebb szerepét a szuperhős Farkas figurája hozta el, akit filmek egész sorában játszott el. Legelőször a 2000-es X-Men – A kívülállók esetében, pedig az alkotók először Russell Crowe-t szemelték ki Farkasnak. Ő azonban inkább a közeli barátját és honfitársát ajánlotta maga helyett, a többi pedig már (film)történelem.

Súlyosan rövidlátó

Szinte mindig kontaktlencsét visel, mert anélkül már pár méter távolságra is csak homályosan lát. Amikor különböző díjkiosztó gálák és tévéshow-k házigazdájaként lépett színpadra, akkor inkább mindig megtanulta kívülről a teljes szövegét, mint hogy bajba kerüljön az ilyenkor szokásos kijelzőkről való olvasással.

Jackmant töbször is megoperálták bőrrákja miatt, bazálissejtes karcinómával küzd.

Csak egy betű választja el a legendától

Az említett díjkiosztókon pedig nem csak műsorvezetőként volt jelenése: elnyerte már kétszer a színházi Tony-díjat, egyszer a tévés Emmy-díjat és egyszer a zenei Grammy-díjat is. Az Oscaron még csak a jelölésig jutott (A nyomorulatkért), de ha azt is megkapja egyszer, akkor tagja lesz a mind a négy díjat elnyerőket tömörítő, legendás EGOT-klubnak, ami csak nagyon kevés előadóművésznek sikerült a történelem során.

Egy sorozatgyilkos az álma

Kamaszkorában imádta a Péntek 13-filmeket, és a meglepő szerepálma az, hogy egyszer eljátszhassa a kegyetlen sorozatgyilkos Jason Voorheest a széria valamelyik darabjában.

Sportol és meditál szabadidejében

Középiskolában tagja volt az úszócsapatnak, rendszeresen játszott rögbit, krikettet, és atlétikaversenyeken is indult. Ezen kívül a focit és a kajakozást is kedveli, de az utóbbi időben inkább a jóga vált az első számú mozgásformájává. Ehhez kapcsolódóan lett híve a transzcendentális meditáció technikájának is, ami segíti őt kikapcsolni a mindennapok rohanásából.

Most ért véget a házassága

Még kezdő színészként, egy ausztrál tévésorozat forgatásán ismerkedett meg a szereplőtárs Deborra-Lee Furness-szel, aki aztán 1996-ban a felesége lett. Közös gyermekük nem született egészségügyi komplikációk miatt, így végül egy kisfiú és egy kislány örökbefogadásával vált teljessé a családjuk. Jackman és a felesége néhány héttel ezelőtt jelentették be, hogy külön folytatják.

Világrekord felállítására készül

Jövőre érkezik a mozikba a Deadpool 3., amiben Jackman ismét magára ölti a Farkas szuperhősgúnyáját, minden bizonnyal egy mókás vendégszereplés erejéig. Ezzel viszont ő lesz az a színész, aki leghosszabb ideig alakít egy Marvel szuperhőst a filmvásznon: a rekordot Patrick Stewarttól veszi át, aki szintén a 2000-es X-Men: A kívülállókban szerepelt először X professzorként, nemrégiben pedig a legutóbbi Doctor Strange-filmben újra felbukkant egy jelenet erejéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.