PR cikk Thaiföld Kambodzsa utazás repülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kambodzsában az utazók kedvelt úti célja Angkor. Azonban a csodás templomromok megismerése után az ország sokkal több élményt tartogathat. A Life.hu újságírója rögös utakon eljutott egy olyan helyre, ahol igazi célt és értelmet nyert az utazása.

Irány Kambodzsa!

Bejárva Thaiföld csodás tájait, az utolsó héten úgy gondoltuk, érdemes meglátogatni egy közelben lévő országot. Bangkokban, a szállodánk melletti utazási irodában Mr. Thai készségesen állt a rendelkezésünkre, így ő segített buszos utat találunk Siem Reapig - a buszjegy fejenként körülbelül 4000 forintnak megfelelő dollár volt. Hajnalban indultunk útnak Bangkokból. Az első állomás egy határhoz közel lévő étterem volt - itt, aki nem rendelkezett vízummal, a vezetőnk segítségével elintézhette a papírokat. A határon érdekes dolog tárult a szemünk elé: hatalmas szekerek, égig érő rakománnyal, amelyet emberek húznak-vonnak. Mindenféle náció vár itt a ki- és belépésre. Másfél óra múlva már a buszon voltunk, úton egy Siem Reap-i szálloda felé.

Forrás: Thinkstock

Siem Reap - a "kis Bangkok"

Megérkezve az Angkorhoz közel eső szállodavárosba, Siem Reapbe, nyüzsgés és tuk-tukosok hada fogadott bennünket, akik felajánlották, hogy pár dollárért elvisznek a hotelbe. A város esti arca hasonlít Bangkokhoz, de itt már jobban érezni, hogy szegényebbek az emberek. Az éjszakai piacon sokkal olcsóbban vásárolhatsz, mint Bangkokban, ezért érdemes itt beszerezni az otthonra szánt ajándékokat, például a jellegzetes kambodzsai rizspapírra festett festményeket - ezek ára általában 2-3 000 forint körül mozog.

Forrás: Life.hu

A Life.hu extra tippje:

Különleges élmény az ősi Indokínában - Vietnám - Laosz - Kambodzsa körutazás - 569.900 Ft/fő/12 éjtől

Angkor

Másnap reggel a hotel egész napra a rendelkezésünkre bocsájtotta a tuk-tukját a sofőrrel, és már robogtunk is a csodák birodalmába. Bár nem gondoltuk, de reggel még hűvös volt a városban, ezért úgy készülj, hogy legyen nálad egy meleg pulcsi, amit ilyenkor a válladra teríthetsz. Ha pedig nem bírod a port, vásárolj a patikában maszkot, mert az ősi városban bizony jó szolgálatot tesz majd. Angkorban egy bőséges reggeli után indultunk útnak, hogy bejárjuk a „kis körhöz" tartozó templomokat. Először Angkor Watot, a legjelentősebb templomegyüttest látogattuk meg, amely jellegzetes tornyaival magasodik a buja táj fölé, és vált Kambodzsa jelképévé. Itt sétáltunk egy nagyot, és időnként csendben bámultuk a súlyos kőfalakat, amelyekbe dolgos kezek belevésték a letűnt korok történeteit. Innen a tuk-tuk vitt tovább a Ta Keo piramistemplomhoz, ahol egy kedves helyi fiú szegődött mellénk, és pár dollár reményében tökéletes angolsággal elmesélte, hogy Siva tiszteletére építették a templomot. Ha nincs szükséged idegenvezetőre, mindenképp vigyél magaddal egy útikönyvet, amelyből tájékozódhatsz a templomok nevéről és történetéről. Angkorban észre fogod venni, hogy minden templomban gyermekek hada követ majd, akik egy dollárért árulják a portékájukat, általában hűtőmágnest és képeslapot. Jobb, ha erre felkészülsz, mert biztosan vásárolsz valamit tőlük, hiszen lehetetlen ellenállni a szomorúan csillogó szempároknak.

Forrás: Life.hu

A Life.hu tippje:

Angkorban mindenképp figyelj arra, hogy hosszú nadrágot vagy szoknyát viselj, és olyan felsőt, ami takarja a vállad, mert vannak részek, ahová hiányos öltözetben a szigorú felügyelők nem engednek be! 

Egy váratlan fordulat

Másnap délelőtt Angkorban a „nagy kört" jártuk be. Ide tartozik a Bajon-templom, amely a négy égtáj felé forduló „arcos tornyairól" ismerhető fel. Túránk délután ért véget, ekkor sofőrünk felajánlotta, hogy elvisz minket a várostól 15 km-re lévő tóra hajókázni. A három mosolygós kamasz fiú vezette kis hajón kicsit több mint 4000 forintért bejártuk a környéket, és láthattuk azokat a kis viskókat is a vizen, amelyekben ma is emberek élnek. A látvány feledhetetlen volt. Az utolsó tájfun alkalmával sok gyermek árva maradt, és a hajójegy árát a gyermekeknek szánt iskola megépítésére fordítják. Végül megérkeztünk egy vízen lebegő raktárhoz, ahol felajánlották, hogy vehetünk az árva gyermekeknek elemózsiát, és elvihetjük nekik személyesen az iskolába. Itt a könnyünk is eleredt a látványtól. Ha örökre szóló emlékekkel akarsz hazatérni, semmiképp se hagyd ki a Tonle Sap tó látogatását.

Forrás: Life.hu

A Life.hu tippje:

Ha adakozni szeretnél, ezen a túrán készülj fel, hogy legyen nálad készpénz is.

Irány Bangkok!

Bangkokba busszal és repülővel juthatsz vissza, mindkettőre megveheted a jegyed a számtalan utazási irodák egyikében Siem Reapben. A visszaút már annyival könnyebb, hogy nincs szükség vízumügyintézésre, de ha a sokkal olcsóbb buszos utat választod, a határon a sorban állást nem kerülheted el.

Forrás: Life.hu
Az 5 leghangulatosabb történelmi látnivaló Svájcbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20131125-utazas-romantikazz-svajcban-az-5-leghangulatosabb-tortenelmi-latnivalo.htmlVadássz a sarki fényre a csodálatos Bergenben!http://www.life.hu/lifeutazas/20131118-utazas-norvegia-fedezd-fel-a-fjordok-vilagat-es-vadassz.htmlKirándulás nyugatra - Járd be Pannonhalmát!http://www.life.hu/lifeutazas/20131126-utazas-pannonhalma-es-latnivaloi-apatsag-arboretum-gyogynovenykert.htmlÁlomvakáció a Karib-tenger gyöngyszemén: Barbadoshttp://www.life.hu/lifeutazas/20131118-alomvakacio-a-karibtenger-gyongyszemen-a-napsutotte-barbados.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.