Bezár a Közlekedési Múzeum

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
felújítás Közlekedési Múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 15-től bezár a Közlekedési Múzeum (MMKM), ahol ma egy zárórendezvényen modellvasút-bemutatóval, koncerttel és tárlatvezetésekkel várják a látogatókat, egészen szombat este 10 óráig, írja az MTI.

A múzeum azért zár be, mert a Liget Budapest Projekt keretében három éven keresztül felújítják, de a tárgyainak egy jó része szétszórva a jövőben is megtekinthető lesz.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A műtárgyak egy része az MMKM filiáléiban, az eredeti vasúti járművek és villamosok a Magyar Vasúttörténeti Parkban kapnak helyet. A Bálnában pedig 1300 négyzetméteren nyílik válogatott kiállítás a múzeum tárgyaiból, oda kerül például a Csonka-féle levélszállító autó, a Ford T-modell és a Pente gépkocsik, vasúti modellek, magyar gyártású motorkerékpárok, és kipróbálható lesz ott a Szojuz 35 űrkabin replikája. Más műtárgyakat az Öntödei Múzeumban, az Elektrotechnikai Múzeumban és az intézmény Tanulmánytárában helyeznek el ideiglenesen. A repüléstörténeti kiállítás május végén zár be a bontásra váró Petőfi Csarnokban, ideiglenes elhelyezéséről még nincs végleges döntés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.