Minden visszafröcsög! Speciális falfestékkel a nyilvános vizelés ellen

Forrás: Thinkstock -
ösztönzés San Francisco sör vizelés nyilvános falfesték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyadéktaszító festékkel kentek le kilenc falfelületet San Franciscóban, az amerikai város így küzd a nyilvános helyen történő vizelés rendkívül elterjedt gyakorlata ellen.

Mohammed Nuru, a városi közművek vezetője elmondta, hogy a falakra felvitt áttetsző, folyadéktaszító anyag nagyjából olyan, mint a sima festék, azonban ha vizelet éri, akkor az egyből visszacsapódik a magán éppen könnyítő személy nadrágjára, cipőire.

Forrás: Thinkstock

„Ha ki kell menned, menj a megfelelő helyre” - üzente a férfi. Mint fogalmazott, egyetlen alkalommal is elég lesz levizelni a folyadéktaszító anyaggal lekent falakat ahhoz, hogy többé senki se akarja majd még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát.

Mohammed Nuru Németországból vette át az ötletet, ahol Hamburg egyik negyedében festették le a falakat hasonló anyaggal azért, hogy a későesti sörivókat arra ösztönözzék, keressenek inkább rendes mellékhelyiséget a sikátorok helyett.

San Franciscóban nemrég egy, vélhetően emberi- és kutyavizelettől teljesen elrozsdásodott lámpaoszlop rádőlt egy autóra. A kaliforniai város egyelőre az első olyan amerikai település, ahol a folyadéktaszító festékkel próbálkoznak, de Mohammed Nuru elmondása szerint az egész országból kapnak megkereséseket az ügyben.

Több lefestett falnál felirat is fogadja a nyilvános vizelésre készülőket: „Tartsa vissza! Ez a fal nem nyilvános illemhely. Kérjük tisztelje meg San Franciscót, és keressen megkönnyebbülést az arra megfelelő helyen!”

A város más megoldásokkal is küzd a probléma ellen. Hetente néhány alkalommal napenergiával működő mobil illemhelyek gurulnak az utcákon, emellett ellenőrzik a város 25 ezer lámpaoszlopának állapotát.

A nyilvános helyen történő vizelés szabálysértésnek számít, azonban a 2002-ben 500 dollárra (mintegy 139 ezer forint) emelt bírság nem járt sok sikerrel a jelenség elleni küzdelemben.

A Life.hu BuddyGuide-ja hatalmas lehetőséget kapott: a Hiperkarmával lép színpadra!http://www.life.hu/news/20150813-life-hu-buddyguideja-a-hiperkarma-egyuttes-koncertjen-lep-fel-a-sziget-fesztivalon.htmlSzerkesztőségünk interaktív kisembere, a Life.hu BuddyGuide-ja a Hiperkarma együttes koncertjén kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Izgalmas lesz a szombati nap!NewsFotó: Zsigmond László/Life.huHogyan találjuk meg a másikat a Szigeten? http://www.life.hu/news/20150813-a-telekom-torony-jo-tajekozodasi-pont-a-szigeten-ha-elkeverednetek-egymastol.htmlA mindenkori fesztiválok egyik legdühítőbb problémája egymás megtalálása. Nos, ez a Szigeten méginkább így van. A Life.hu riportere, Oli most tuti tippeket ad neked ahhoz, hogy ne szakadj el barátaidtól, vagy ha már elkeveredtetek egymástól, minél hamarabb újra együtt bulizhassatok.News--Jó kis szakállat növesztett Harry herceghttp://www.life.hu/news/20150813-harry-herceg-szakallat-novesztett-az-afrikai-onkentes-munkaja-alatt.htmlRégen láttuk már szakállasan a brit trónörököst, aki jelenleg Afrikában végez önkéntes munkát.NewsOrigoMegható videó! Sírva fakadt a kutya, miután megmentettékhttp://www.life.hu/news/20150813-sirva-fakadt-a-kutya-miutan-megmentettek-ot-es-a-kicsinyeit.htmlA mindössze 13 másodperces felvételen egy nőstény kutya, és a kölykei láthatóak, akiket jószívű állatmentők vettek gondozásba. NewsJön! Jön! Jön! Nyakunkon a lehűléshttp://www.life.hu/news/20150813-kiderult-hogy-hamarosan-jon-a-lehules-a-nagy-kanikula-utan.htmlAz Időkép előrejelzése szerint az esős hétvége után lesz némi lehűlés, vége lehet az afrikai forróságnak.NewsThinkstockSzűk családi körben temették el Sinkó Lászlóthttp://www.life.hu/news/20150812-eltemettek-sinko-laszlot-a-nemzet-muveszet.htmlSzerdán kísérték utolsó útjára a július 31-én elhunyt Sinkó Lászlót. A színművésznek saját kérése volt, hogy szűk körben temessék majd el. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.