időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés idő időjárás pára
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten is sokszor tartósan megmaradhat a sűrű köd, jellemzően gyenge marad a légmozgás. Olykor a napsütéses helyeken akár 15 Celsius-fokot is mérhetnek, a borult, ködös párás területeken viszont a legmelegebb órákban is csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagyobb részén kisüt a nap, de elsősorban az Alföldön helyenként tartósan, néhol akár egész nap is ködös maradhat az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, a magasabban fekvő területeken enyhébb, a fagyzugos részeken hidegebb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között várható, a tartósabban ködös részeken lesz hidegebb.

Forrás: MTI/Varga László

Kedden is főleg az Alföldön tartósan ködös, kisebb körzetekben borult, párás lehet az idő. Néhol kisebb ködszitálás is lehet. A Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén viszont több-kevesebb napsütés is várható. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. A maximumhőmérséklet a naposabb részeken 12-15, a párás helyeken viszont csak 6-11 fok között alakul.

Szerdán is helyenként előfordulhat ködszitálás. Elsősorban Nyugat-, és Északkelet-Magyarországon lehetnek naposabb körzetek. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A tartósan borult vagy párás, ködös helyeken napközben 6-10, másutt 11-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökre virradóra is csak lassan oszlik fel a köd, helyenként tartósabban megmarad, emiatt derült és borult, párás területek egyaránt lehetnek majd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet a tartósan párás helyeken 5-8, másutt 9-11 fok között alakul.

Hétvégén helyenként kisüthet a nap

Pénteken már az országban sokfelé marad borult, párás, néhol tartósan ködös idő. Csak kisebb körzetekben (elsősorban a középhegységek magasabb részein) lehet napsütés. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. Napközben általában 5 fok körül alakulnak a maximumok, de ahol hosszabb időre kisüt a nap, akár 10-13 fok is lehet.

Szombaton az északkeleti megyékben akár több órára is kisüthet a nap. Másutt jellemzően erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás marad az idő, és továbbra is várható ködszitálás. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok lehet. A nappali hőmérséklet a borult helyeken 5 fok körül, a naposabb alföldi és Északi-középhegység környéki helyeken 10-14 fok között alakul.

Vasárnap ismét csak kevés helyen süthet ki a nap. Sokfelé párás marad a levegő, s helyenként tartósan megmarad a köd. Jelentéktelen szitálás továbbra is előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között, a maximumhőmérséklet 5-11 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Lajcsi testvére megszólalt: "Feltűnően sok a súlyos tévedés ebben az ügyben"http://www.life.hu/news/20151029-galambos-istvan-ombudsmanhoz-fordulna-galambos-lajos-ugye-miatt.htmlAkár ombudsmanhoz is fordulna jogorvoslatért Galambos István, aki szerint feltűnően sok a súlyos tévedés bátyja, Lajcsi ügyében. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoRobbanás történt Diósdon, egy ember meghalthttp://www.life.hu/news/20151028-robbanasban-meghalt-egy-ember-szerda-reggel-diosdon.htmlRobbanás történt szerda reggel Diósdon, a szerencsétlenségben egy ember életét vesztette.News--Durva! Feladták csomagként az idős asszony holttestéthttp://www.life.hu/news/20151031-csomagkent-kuldtek-izraelbe-egy-idos-asszony-holttestet-oroszorszagbol.htmlCsomagként küldték Oroszországból egy tizenegy napja halott idős asszony testét Izraelbe, hogy ott temessék el. News--Újabb fordulat az ügyben! Öngyilkos akart lenni Lamar Odomhttp://www.life.hu/news/20151030-lamar-odom-kosarlabdazo-ongyilkos-akart-lenni-a-kardashian-csalad-miatt.htmlA kosárlabdázó, akit egy bordélyban találtak meg eszméletlenül, a legújabb fejlemények szerint valójában öngyilkos akart lenni.NewsOrigoBodnár Attila nem fogyasztott drogot halála előtthttp://www.life.hu/news/20151030-bodnar-attila-az-x-faktor-felfedezettje-nem-fogyasztott-drogot-halala-elott.htmlAhogy a Life.hu is megírta, 39 éves korában elhunyt az X-Faktor 2010-es szériájában felfedezett ifjabb Bodnár Attila. News--Mark Zuckerbergnek elege van a Facebook játékfelkéréseibőlhttp://www.life.hu/news/20151030-mark-zuckerberg-kiborult-a-jatekfelkeresek-miatt-ne-kuldjetek-candy-crush-meghivot.htmlKevés idegesítőbb dolog van annál, amikor az ismerősünk különböző alkalmazásokra való felhívást küld nekünk. A közösségi oldal atyjának is elege van ebből, így komoly változtatásokat tervez. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.