Tragédia! Felakasztotta magát a fiatal orvos, mert félt az alkoholteszttől

Forrás: Thinkstock -
orvosi kamara öngyilkosság alkohol orvoslás tehetség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő tehetségű fiatal orvos volt James Halcrow, aki az év gyakornoka díját is elnyerte. Halcrow a stressz miatt kezdett inni, és félt, hogy emiatt eltiltják a pályáról – ezért öngyilkos lett.

A ránehezedő nyomás miatt a kelleténél több alkoholt fogyasztott a brit orvos, aki maga kért segítséget az orvosi kamaránál. Ők teljesen eltiltották az ivástól, de később újra a bizottság elé kellett állnia, hogy beismerje, alkalmanként, társaságban még mindig elfogyaszt néhány pohár italt.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Halcrow rettegett, hogy a beismerése és az elvégzett alkoholteszt eredménye miatt örökre eltiltják az orvoslástól, ezért néhány nappal a teszteredmény megérkezése előtt felakasztotta magát. Búcsúlevelére csak annyit írt: sajnálom. A teszt egyébként negatív lett, és a kamara sem tervezte ezt a súlyos lépést megtenni, így valójában nem volt alapja a félelelmének.

Elhunyt Valentyin Mogilnij legendás szovjet tornászhttp://www.life.hu/news/20151124-elhunyt-valentyin-mogilnij-legendas-szovjet-tornasz.htmlNegyvenkilenc éves korában szívrohamban elhunyt Valentyin Mogilnij többszörös világ- és Európa-bajnok orosz tornász. NewsThinkstockNagyot hibázott a sztárfocista neje - Fotó!http://www.life.hu/news/20151124-a-manchester-united-nepszeru-focistaja-sokaig-fog-meg-magyarazkodni-a-neje-miatt.htmlA Manchester United ifjú focistája magyarázkodhatott a párja tudatlansága miatt. A nő csak jót akart, de kinevették érte. NewsKiderült: 3500 éves az Adriai-tenger mélyén feltárt titokzatos városhttp://www.life.hu/news/20151124-3500-eves-az-adriai-tenger-melyen-feltart-titokzatos-varos.htmlAz Adriai-tenger mélyén feltárt titokzatos város, amelyre még tavaly bukkantak horvát búvárok, a szénizotópos kormeghatározás szerint 3500 éves - tudósított a Slobodna Dalmacija című horvát regionális napilap. NewsEgy túlélő vallomása: „Túléltem a szeptember 11-i és a Bataclanban történt terrortámadást"http://www.life.hu/news/20151124-matthew-tulelte-a-szeptember-11-i-terrortamadast-es-a-parizsi-bataclanban-tortent-meszarlast.htmlA 36 éves Matthew New Yorkból költözött át Párizsba. Mindkét merényletnek tanúja volt, és mindkettőt túlélte. News--Szívszorító videó! Így hozták vissza az életbe a beteg, csontsovány, hontalan kutyáthttp://www.life.hu/news/20151124-beteg-csontsovany-hontalan-kutyat-hoztak-vissza-az-eletbe.htmlAz Alice-re keresztelt kutyusra borzalmas állapotban találtak rá egy elhagyatott tuk-tukban, Indiában. News--Szerdán nyit a Városligeti Műjégpályahttp://www.life.hu/news/20151124-szerdan-nyit-a-varosligeti-mujegpalya-budapesten.htmlSzerdán nyit a Városligeti Műjégpálya, és várja a korcsolyázni vágyókat szombatonként meghosszabbított nyitva tartással és változatlan jegyárakkal.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.