Még idén elkészülhet a világ legnagyobb repülőgépe

Forrás: space.com -
Paul Allen repülőgép monstrum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenöt százalékban készen van az a hatalmas, Roc névre keresztelt repülőgép, amelyet a Microsoft társalapítója, Paul Allen hív életre. Ez a repülő lesz a legnagyobb használatban lévő repülő a világon!

A világ legnagyobb repülője a tervek szerint még idén elkészülhet. Bár korábban az is felvetődött, hogy a Stratolaunch által fejlesztett, Roc névre keresztelt óriási repülőgép emberek űrutaztatásában is segédkezni fog, de végül elvetették, így a kaliforniai Mojave Légi és Űrkikötőben (Mojave Air and Space Port) készülő prototípus célja most már kizárólag az lesz, hogy

űrrakományt és műholdakat juttasson ki a világűrbe.

Forrás: space.com

A jelenleg legnagyobb repülőgép a szovjet korból maradt ránk: az Antonov An-225 viszi a prímet, és ez súlyban továbbra is így marad, hiszen

a Roc rendkívül könnyű anyagokból épül.

A gépet három személy tudja majd reptetni, és lesz még plusz egy főnyi hely a fedélzeten. Allen és kollégái nem zárják ki az emberes küldetéseket sem, de azt kijelentették, hogy kizárólag szakembereket, azaz kutatókat vagy tesztpilótákat visznek majd fel a magasba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.