Alighogy felavatták a Bud Spencer parkot, rögtön el is búcsúzhatunk tőle

Forrás: Várady Zoltán / MKKP -
Bud Spencer Terence Hill park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap nem hivatalos parkavatót tartottak a Kaszásdűlő HÉV-megálló közelében, a parkot pedig a nemrég elhunyt Bud Spencerről nevezték el. Hétfőn azonban az óbudai önkormányzat fejezte ki nem tetszését.

"Közterületet elhunyt személyről csak annak halála után 5 évvel lehet jogszerűen elnevezni. Az említett színész nem díszpolgára városunknak, így ez a főszabály vonatkozik rá" - sorolta érveit az óbudai önkormányzat.

Forrás: Várady Zoltán / MKKP

Az önkormányzat azt is nehezményezte, hogy a szervezők nem kérték ki a helyiek véleményét, ám hozzátették, hogy mivel egy névtelen parkról van szó, ezért

egy javaslatként fogják fel a park nevének ötletét.

"Ezt a pártakciót javaslattételnek fogjuk fel, és csak úgy, mint más hasonló lakossági kezdeményezés, utcanév elnevezés kapcsán (lsd. Esti Kornél utca) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata most is nyitott a kezdeményezésre. Amennyiben az ott élők, akik véleménye a leginkább számít a terület elnevezésével kapcsolatban, szintén támogatják az ötletet, az önkormányzat felterjeszti a Fővárosi Közgyűlésbe, ahol döntés születhet a névadásról" - írták.

Forrás: Northern Lights Photograpy / MKKP

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kaszásdűlőnél lévő zöldterületet keresztelték el Bud Spencer parknak. Az avatót vasárnap délután rendezték, nem hivatalosan és a park nevét jelző tábla mellett egy emléktáblát is állítottak Bud Spencernek.

Óriási változások lesznek a TV2-nélhttp://www.life.hu/news/20160801-nagy-valtozasok-lesznek-a-tv2-nel.htmlA TV2-csoport három új tévécsatornát indít augusztus 14-én. A tervek szerint ehhez társul majd további hat tévécsatorna. A bővítés során az elmúlt 15 év legnagyobb programbefektetése valósul meg, a társaság reményei szerint merőben átrendezi majd a piaci viszonyokat. News--Megdöbbentő! A birkaevő növény létezikhttp://www.life.hu/news/20160801-a-birkaevo-noveny-letezik.htmlElképesztő hír látott napvilágot: a dél-amerikai Puya chilensis nevű növény kisebb testű állatokat ejt fogjul, többek között birkákat is. NewsOrigoKimentették az emberrablók fogságából Bernie Ecclestone anyósáthttp://www.life.hu/news/20160801-hurra-kimentettek-az-emberrablok-fogsagabol-bernie-ecclestone-anyosat.htmlA múlt héten elrabolták a Forma-1 vezetőjének, Bernie Ecclestone-nak az anyósát, ráadásul rekordösszegű váltságdíjat kértek érte. Végül nem fizettek az asszonyért, hanem a brazil rendőrök sikeresen kimentették. News--Mindössze "60 forintot ért" az indiai házaspár élete - Brutálisan végeztek velükhttp://www.life.hu/news/20160730-mindossze-60-forintos-tartozasba-kerult-az-indiai-hazaspar-elete.htmlSzörnyű gyilkosság áldozata lett egy indiai házaspár: baltával végzett velük egy felsőbb kaszthoz tartozó bolttulajdonos, mert a pár nem tudta kifizetni három doboz süti árát. Három árva gyermek maradt utánuk. News--Sohasem láttál még ekkora pókot! A nyolclábú egy kisebb busz is lehetnehttp://www.life.hu/news/20160721-sohasem-lattal-meg-ekkora-pokot-az-allat-egy-kisebb-haziko-is-lehetne.htmlGigantikus pók, vagy rák is lehetne az az állat, amit ufóvadászok szúrtak ki egy távoli mexikói szigeten. NewsThinkstockBalaton Sound: Bényi Ildikó kiáll a lánya mellett, és harcba száll a dílerekkelhttp://www.life.hu/news/20160721-benyi-ildiko-kiall-a-lanya-mellett-es-harcba-szall-a-dilerekkel.htmlÉlete legrosszabb napjain van túl az MTVA műsorvezetője, Bényi Ildikó, aki folyamatosan a lábadozó lánya mellett van. Fanni az egyike volt azoknak, akiket a Balaton Soundon bedrogoztak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.