Tragédia! Tűz ütött ki egy franciaországi bárban - Tizenhárom halott

Forrás: MTI/AP/Kamil Zihnioglu -
Franciaország tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajnalban egy születésnapi mulatságon tűz ütött ki egy franciaországi ki a szórakozóhelyen. Tizenhárman meghaltak és hatan megsebesültek, egyikük állapota válságos.A rendőrkapitányság tájékoztatása szerint baleset történt.

A Cuba Libre nevű bár pincéjében zártkörű születésnapi mulatságot tartottak. A születésnapi tortán meggyújtott gyertyák azonban tüzet okoztak: a pince polisztirol hangszigetelő réteggel ellátott plafonja rendkívül gyorsan lángra kapott, és mérges gázok kerültek a levegőbe. Az első információk még arról szóltak, hogy a szerencsétlenséget egy robbanás okozta.

Forrás: MTI/AP/Kamil Zihnioglu


A tragédia áldozatai 18 és 25 év közötti fiatalok, halálukat a belélegzett mérgező gáz okozta.


Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter közleményben tudatta, vizsgálatot indítottak az ügyben. Hozzátette, több mint ötven tűzoltó próbálja eloltani a lángokat. Rouen polgármestere a helyszínre sietett. Franciaországban utoljára 2005 szeptemberében fordult elő a mostanihoz hasonló katasztrófa: a párizsi régióban fekvő L,Hay-les-Roses településen egy lakóházban pusztító tűzvészben 18 ember vesztette életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.