Meghalt David Hamilton fotóművész, filmrendező

Forrás: AFP/Pierre Verdy -
fotóművész David Hamilton filmrendező meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt pénteken David Hamilton brit fotóművész, filmrendező, akinek tizenéves lányokról készült aktfotói részben rajongást, részben bírálatot váltottak ki a közönségből. A francia média úgy értesült, hogy Hamilton öngyilkosságot követett el párizsi lakásában, miután az utóbbi időben több volt modellje azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta, illetve megerőszakolta.

A francia hatóságok azt közölték, hogy a 83 éves Hamiltonra a lakásában találtak rá. Halálának okaként szívének leállását jelölték meg. Arról nem voltak hajlandók nyilatkozni, hogy igaz-e az öngyilkosságáról szóló jelentés. A francia média azonban tudni véli, hogy a művész végett vetett az életének.

David Hamilton fotóival pózol Forrás: AFP/Pierre Verdy


Flavie Flament francia rádióbemondó azzal vádolta meg nemrég, hogy megerőszakolta őt, amikor még csak 13 éves volt. Más nők is hasonló esetekről számoltak be vele kapcsolatban. Hamilton viszont perrel fenyegette meg vádlóit. Az Europe 1 rádió szerint szerdán azt mondta: ártatlan, és joga van ahhoz, hogy ekként kezeljék.









Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.