Rabruhából készített kötéllel lett öngyilkos a balástyai rém

Forrás: AFP/Patrick Kovarik -
öngyilkosság Szeged balástyai rém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önkezével vetett véget az életének a balástyai rém és cellatársa hétfőn. Mindketten életfogytig tartó börtönbüntetésüket töltötték emberölésért, de ők úgy döntöttek, inkább megölik magukat. A szigorú szabályok szerint kialakított cellákban is megtalálták a módját az öngyilkosságnak: rabruhájukból csináltak kötelet.

Két rab is öngyilkosságot követett el a Szegedi Fegyház és Börtönben hétfőn. A hírek szerint az egyikük a balástyai rém volt, aki 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között több nőt is meggyilkolt. Cellatársa, Miklósi Viktor szintén gyilkos, aki saját családjának életét oltotta ki. Mindkét rab életfogytig tartó börtönbüntetésüket töltötték, de még a szigorú szabályok alapján kialakított cellában is megtalálták az öngyilkosság módját.

Így lett öngyilkos a balástyai rém és cellatársa - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A börtönben állítólag még a mellékhelyiség is úgy van kialakítva, hogy ne lehessen sehova csomót kötni, a két gyilkosnak mégis sikerült. A Blikk információi szerint a rabruhájukból készítettek kötelet, ezt pedig a mosdót és a cellát elválasztó rácsra kötötték: így követték el az öngyilkosságot, amire mindössze fél órájuk volt. Ennyi idő telik el ugyanis két ellenőrzés között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.