Így küzdenek télen a túlélésért a hajléktalanok

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila -
hajléktalan fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb, ha télen a meleg lakásban töltjük az időnket, hiszen hamar át lehet fagyni a rettentő hidegben. De mit csinálnak azok, akiknek nincs otthonuk, ahová elhúzódhatnának? A hajléktalanoknak már nyáron fel kell készülniük a télre.

Egyre nagyobb fagyok jönnek, így a hajléktalanoknak egyre nehezebb dolga van. Ha át akarják vészelni a telet, akkor olykor már nyáron érdemes felkészülniük a hideg időszakra. Ők maguk mondták el, mit csinálnak, hogy túléljék a mínuszokat. A hajléktalanok szerint Budapesten könnyebb dolguk van, ezért télre többen telepszenek le a fővárosban.

Az otthontalanok télen a túlélésért küzdenek - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az alkoholnak is nagy szerepe van a túlélésben, de be kell osztani.

Reggel sokkal nehezebben mozognak a végtagjaik, ezért mindig kell hagyni italt előző estéről

- írja a Bors. A tea vagy a kávé sem tart sokáig, de a lapnak nyilatkozó otthontalanok szerint a legfontosabb a pénz. Anélkül lehetetlen átvészelni a telet, ezért kell napközben pénzt gyűjteni. A séta is sokat segít, de természetesen nem lehet egész nap mozogni.

Szerencsés azonban az, aki tud szerezni egy cserepet,

és fel tudja melegíteni valahol, ugyanis takaróba bugyolálva sokáig tartja melegen az embert. Sokan már nyáron felkészülnek: akkor elkezdik beszerezni a pokrócokat és hálózsákokat, amit a fesztiválozó turisták maguk után hagytak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.