Időjárás: zivatarokkal érkezik a hidegfront kedden

Forrás: MTI/Varga György -
zivatar időjárás OMSZ hőség figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a hőség miatt Békés és Csongrád megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kiemelték továbbá, hogy az UV-B sugárzás kedden is elérheti az extrém szintet.

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Azt írták: kedd reggelig északnyugaton, esetleg az északi határ közelében van esély zivatar kialakulására. A nap további részében elsősorban az ország északnyugati felében valószínű elszórtan zivatar, néhol viharos szél, kisebb méretű jég kíséretében. Északkeleten egy-egy zivatart a délutáni órákban 80–90 kilométer/óra feletti széllökés és nagyobb (2 centiméter átmérőjűnél is nagyobb) méretű jég kísérhet.

A középhőmérséklet általában 25, 26 fok körül alakul, délkeleten 27 fok felett várható. Az északnyugati megyékben viszont már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 15–22, a legmagasabb hőmérséklet 28–35 fok között valószínű. A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán a maximumok már 25–30 fok között alakulnak.

Elhunyt a népszerű tévés, James Clarke, valószínűleg túladagolta magáthttp://www.life.hu/news/20190701-elhunyt-a-nepszeru-teves-james-clarke-valoszinuleg-tuladagolta-magat.htmlA szakma megdöbbenéssel fogadta James Clarke, azaz Fungi halálának hírét. Úgy tudni, hogy a népszerű tévés túladagolta magát. NewsOrigoVideóra vették, hogy egy tigris üldözőbe vett egy motorosthttp://www.life.hu/news/20190701-videora-vettek-amikor-egy-tigris-uldozobe-vett-egy-motorost.htmlHátborzongató videót készítettek Indiában. Épp azt szerették volna feltérképezni, hogy az út mentén mennyire gyakran bukkannak fel tigrisek, amikor hirtelen kirontott egy példány a fák közül. News--Ezeket a szabályokat kell betartani, ha el akarjuk kerülni a strandbalesetekethttp://www.life.hu/news/20190701-ezeket-a-szabalyokat-kell-betartani-ha-el-akarjuk-kerulni-a-strandbaleseteket.htmlA kánikulában a legtöbben a strandok felé veszik az irányt. Jó ötletnek tűnhet azonnal a hűs vízbe vetni magunkat, ám ennek könnyen tragédia is lehet a vége. Vannak szabályok, amelyeket okvetlenül be kell tartanunk. News--Időseket raboltak ki és sebesítettek meg fiatalkorúak, egyiküket egy kiló cukorérthttp://www.life.hu/news/20190701-idoseket-raboltak-ki-es-sebesitettek-meg-fiatalkoruak-egyikuket-egy-kilo-cukorert.htmlÉletveszélyt okozó testi sértés, többrendbeli minősített rablás, magánlaksértés és kifosztás bűntette miatt vádat emelt két fiatalkorú férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A fiatalok felnőtt társaikkal 2018 nyarán Kalocsa környéki falvak idős lakóit tartották rettegésben. Egyiküket egy kiló cukorért rabolták ki. NewsOrigoTöbbtucatnyian meghaltak egy indiai buszbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20190701-tobbtucatnyian-meghaltak-egy-indiai-buszbalesetben.htmlSzakadékba zuhant egy minibusz az észak-indiai Dzsammu és Kasmír államban, a balesetben legalább 31-en meghaltak, heten megsérültek – közölték helyi hatósági források hétfőn. News--Interjút adott a börtönben Szita Bence egyik gyilkosa, K. Józsefhttp://www.life.hu/news/20190701-interjut-adott-a-bortonben-szita-bence-egyik-gyilkosa-k-jozsef.htmlSzita Bence egyik gyilkosa, K. József interjút adott a börtönben. Azt mondja, nincsenek rémálmai. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.