Meghalt a gyönyörű olasz filmcsillag, Valentina Cortese

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál olasz filmcsillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
96 éves korában elhunyt Valentina Cortese olasz filmcsillag. Leghíresebb szerepeivel örökre beírta magát a filmtörténelembe. 

Az olasz színésznő az 1973-ban bemutatott Amerikai éjszaka című filmért – amelyben egy alkoholista dívát játszott, aki felett elszállt az idő – Oscar-jelölést is kapott. Valentina másik híres szerepe a Victor Hugo regényéből készült moziváltozatban volt: Carlo Ponti 1948-ban filmesítette meg a Nyomorultakat, amelyben két szerepet is kapott a színésznő. Mindkét női főhőst, Fantine-t és Cosette-et is ő alakította.

Valentina Cortese 2009-ben Forrás: Getty Images/2009 Stefania D'Alessandro/Stefania D'alessandro
Időjárás: hideg, szeles és esős lesz a hétvégehttp://www.life.hu/news/20190711-idojaras-hideg-es-esos-hetvege-varhato.htmlHétvégén is marad a megszokottnál hűvösebb idő, sőt, az elmúlt napokhoz képest is csökken a hőmérséklet, és záporokra, zivatarokra is számítani kell. A szél viharossá fokozódhat. NewsThinkstockIdőjárás: hideg, szeles és esős lesz a hétvégehttp://www.life.hu/news/20190711-idojaras-hideg-es-esos-hetvege-varhato.htmlHétvégén is marad a megszokottnál hűvösebb idő, sőt, az elmúlt napokhoz képest is csökken a hőmérséklet, és záporokra, zivatarokra is számítani kell. A szél viharossá fokozódhat. NewsThinkstockDunai hajóbaleset: Ma búcsúztatják a Hableány magyar kapitányát és matrózáthttp://www.life.hu/news/20190712-dunai-hajobaleset-ma-bucsuztatjak-a-hableany-magyar-kapitanyat-es-matrozat.htmlMa búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A tragédia helyszínén a dél-koreai áldozatokra koszorúval emlékeznek.News--104 kilós sziámi pontyot fogott egy brit férfi, John Harvey http://www.life.hu/news/20190710-104-kilos-sziami-pontyot-fogott-egy-brit-ferfi-john-harvey.htmlEgy brit férfinak akkora sziámi pontyot sikerült fognia, amekkorát még senkinek: egy 104 kilós példány akadt a horgára. News--Brutális pofont kapott egy diáklány egy elefánttólhttp://www.life.hu/news/20190710-brutalis-pofont-kapott-egy-diaklany-egy-elefanttol.htmlEgy pennsylvaniai középiskolai csoport Zambiában kirándult, amikor az első napjuk végén megnéztek egy afrikai elefántot. Ami az után történt, arra senki sem számított. News--Halálos áramütés ért egy kisgyermeket Nyíregyházánhttp://www.life.hu/news/20190710-halalos-aramutes-ert-egy-kisgyermeket-nyiregyhazan.htmlHalálos áramütés ért egy egyéves gyermeket szerda délután Nyíregyházán – közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.