Megszüntetik a PET palackos italokat a Pécsi Egyetemen

Forrás: AFP -
műanyag PET Pécsi Egyetem palack
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszüntetik a műanyag PET palackos vizek, illetve italok beszerzését a Pécsi Egyetemen.

A magyarországi felsőoktatási intézmények között elsőként a Pécsi Tudományegyetemen szüntetik meg a műanyag PET palackos vizek, illetve italok beszerzését és helyette hetven ingyenes víztöltő állomást helyeznek ki – számolt be róla az oktatási intézmény a honlapján.

A döntés az úgynevezett „Zöld Egyetem" program részét képezi, amely során igyekeznek erősíteni a környezettudatos szemléletet, és ezzel is nyitnak az ökológiai lábnyomot csökkentő újdonságok felé.

Az egyetem hetven kijelölt, általános közforgalmú helyszínén hamarosan elkezdjük a víztöltő állomások telepítését, amelyek „víz szigetként" működnek; a hallgatók, dolgozók hűtött szénsavas és mentes, valamint forró vízhez juthatnak, ingyen, kényelmesen megtölthetik üvegjeiket, kulacsaikat, nem mellesleg mindezt azzal a tudattal, hogy nem terhelik a törékeny környezetet" - magyarázta Jenei Zoltán kancellár, a projekt ötletgazdája.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP
Epres Panni megmutatta testvérét - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190917-epres-panni-megmutatta-testveret.htmlEpres Panni megmutatta testvérét, akivel nagyon hasonlítanak egymásra. TV + Sztárok--Pszichológus elemzte Meghan hercegné Harry hercegnek szánt születésnapi köszöntéséthttp://www.life.hu/sztarok/20190917-pszichologus-elemzte-meghan-hercegne-harry-hercegnek-szant-szuletesnapi-koszonteset.htmlPszichológus elemzte Meghan hercegné fényképes összeállítás Harry hercegnek: ezt jelentik a fotók. TV + Sztárok--Varga Izabella bikiniben mutatta meg alakját - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190917-varga-izabella-bikiniben-mutatta-meg-alakjat.htmlA 46 éves Varga Izabella megvillantotta tökéletes alakját bikiniben: elképesztően néz ki. TV + Sztárok--Brad Pitt nem tartja a kapcsolatot a fiával, Maddoxszalhttp://www.life.hu/sztarok/20190917-brad-pitt-nem-tartja-a-kapcsolatot-a-fiaval-maddoxszal.htmlKiderült, hogy Brad Pitt nem igazán tartja a kapcsolatot fogadott fiával, Maddoxszal. TV + Sztárok--Gyurta Dani vallomása volt edzőjéről, Széles Sándorrólhttp://www.life.hu/sztarok/20190917-gyurta-dani-vallomasa-volt-edzojerol-szeles-sandorrol.htmlGyurta Dániel a végsőkig kitartott néhai edzője, Széles Sándor mellett, habár nem volt könnyű annak szenvedélybetegsége miatt. TV + SztárokOrigoBrad Pitt: "Ki volt a jobb, Clooney, vagy én?"http://www.life.hu/sztarok/20190917-brad-pitt-ki-volt-a-jobb-clooney-vagy-en-1.html"Ki volt a jobb, Clooney, vagy én?" - többek között ezt a kérdést is feltette a Nemzetközi Űrállomás amerikai űrhajósának Nick Hague-nek Brad Pitt, aki a hamarosan a mozikba kerülő Ad Astra - Út a csillagokba című sci-fi főszerepét játssza.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.